Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Emirates - Turkish Airlines: Αρση της απαγόρευσης για τη χρήση λάπτοπ σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Emirates - Turkish Airlines: Αρση της απαγόρευσης για τη χρήση λάπτοπ σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Emirates - Turkish Airlines: Αρση της απαγόρευσης για τη χρήση λάπτοπ σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Οι αεροπορικές εταιρείες Emirates και Τurkish Airlines ανακοίνωσαν σήμερα πως εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο, σχετικά με τη χρήση λάπτοπ σε πτήσεις που είχαν αφετηρία δέκα αεροδρόμια οκτώ χωρών (Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιορδανία, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ και Τουρκία) και προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να συνδέονται με αντίστοιχες συσκευές στο αεροσκάφος.

Οι Emirates ανακοίνωσε  σήμερα πως εργάστηκε σκληρά για να «υλοποιήσει τα υψηλά μέτρα ασφαλείας» που απαιτούσαν οι ΗΠΑ, τονίζοντας πως «θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στις αμερικανικές και τοπικές αρχές για τη στήριξη τους και τους επιβάτες μας για την κατανόηση και την υπομονή που έδειξαν τους τελευταίους μήνες, όσο ήταν σε ισχύ η απαγόρευση».   

Νωρίτερα, αεροσκάφος της Turkish Airlines στην Κωνσταντινούπολη επέτρεψε σε επιβάτες να έχουν μαζί τους φορητούς υπολογιστές στο εσωτερικό της καμπίνας, γεγονός που μαρτύρησε την άρση της απαγόρευσης των ΗΠΑ.

Την πληροφορία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK και το πρακτορείο Dogan αναφέροντας ότι ο εθνικός αερομεταφορέας έδωσε το «πράσινο φως» για την μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών σε αεροπλάνο που απογειώθηκε στις 06:45 τοπική ώρα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με προορισμό το αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Μπιλάλ Εκσί ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι σύντομα θα αρθεί η απαγόρευση και για πτήσεις από την Τουρκία στη Βρετανία.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι ΗΠΑ ήραν την σχετική απαγόρευση για πτήσεις από το Αμπου Ντάμπι προς τις ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι η εταιρεία Etihad είχε θέσει σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text