Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Έκδοση ομολόγων 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

Έκδοση ομολόγων 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έκδοση ομολόγων 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσει η Τέρνα Ενεργειακή στην έκδοση ομολόγου έως 60 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά με σκοπό να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η έκδοση του ομολόγου εγκρίθηκε χθες από το  Χρηματιστήριο της Αθήνας και έπεται η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της έκδοσης θα διατεθούν 60.000 ομολογίες των 1000 ευρώ με την εταιρεία να επιδιώκει τη διαμόρφωση επιτοκίου κάτω από τα επίπεδα του 4%.

Το προϊόν της έκδοσης θα αξιοποιηθεί για την χρηματοδότηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017-2019 που έρχεται σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ της περιόδου 2012-2016.  Οι επενδύσεις της Τέρνα Ενεργειακή προωθούνται με αιχμή την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και τις ΗΠΑκαι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της επένδυσης για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου Fluvanna 1 ισχύος 155 MW στο Τέξας (θα ακολουθήσει το Fluvanna 2), καθώς και επενδύσεις σε αιολικά πάρκα στην Κεντρική Ελλάδα, τα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο κ.α.

Ήδη μέχρι το τέλος του 2017 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Τέρνα Ενεργειακή εκτιμάται ότι θα υπερβεί τον στόχο του 1 GW με τον επόμενο στόχο πλέον να είναι η ανάπτυξη ακόμη μεγαλύτερων έργων που μεσοπρόθεσμα θα διπλασιάσουν στα 2 GWτην εγκαταστημένη ισχύ του ομίλου.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text