Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σε νέα υψηλά έτους έκλεισε και σήμερα (Πέμπτη, 6/7/17) ο ΓΔ πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Σε νέα υψηλά έτους έκλεισε και σήμερα (Πέμπτη, 6/7/17) ο ΓΔ πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μας εκπλήσσει το ελληνικό χρηματιστήριο. Ενώ όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες, εκτός  της Σουηδίας, βρίσκονται σε δίμηνη πλαγιοκαθοδική τάση, ο ΓΔ σημειώνει τις τελευταίες μέρες νέα υψηλά έτους κλείνοντας σήμερα στις 843 μονάδες (+0,23%), επίπεδα που έχει να δει από τον Φλεβάρη του 2015.

Το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ είναι καθαρά ανοδικό με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν θετικές ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της ανόδου προς τις 900 μονάδες.

Ο μόνος ανασταλτικός παράγων είναι το αρνητικό διεθνές περιβάλλον με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται σε χαμηλά διμήνου και οι αμερικανικοί (ο Nasdaq) σε χαμηλά μήνα.

Πάντως, όσο η τάση του ΓΔ θα είναι καθαρά ανοδική, εμείς θα παραμένουμε πλήρως αγορασμένοι αναμένοντας την ανάκτηση των 900 μονάδων.


Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 7/7/2017

Το ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισε σήμερα το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 40% ενώ μόνον μια μετοχή, η ΜΟΗ, πέτυχε μεγάλη άνοδο λίγο άνω του +3% και μόνον μια μετοχή, η ΙΝΛΟΤ, σημείωσε μεγάλη πτώση λίγο  χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το ποσοστό ανόδου και τους όγκους θεωρούμε την ΕΛΛ που πέτυχε μεγάλη (για την συγκεκριμένη μετοχή) άνοδο +1,57% με μεγάλους (και πάλι για την συγκεκριμένη μετοχή) όγκους των 16 χιλ τεμαχίων.

Σήματα αγορών έδωσαν σήμερα οι ΦΡΛΚ και ΦΦ, που πέτυχαν νέα υψηλά εποχής αφού ξεπέρασαν φάση διόρθωσης μερικών εβδομάδων.

Νέα υψηλά έτους πέτυχαν σήμερα πολλές μετοχές όπως οι, ΓΕΚΤ. ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΛ, ΕΥΡΩΜ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΚΑ, ΜΟΗ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΛΑΜΔΑ, ΧΑΚΟΡ, ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ και ΠΛΑΘ.

Ελαφρές διανομές παρατηρήσαμε σήμερα στις τράπεζες γεγονός που σημαίνει ότι αύριο μπορεί ο ΓΔ να κλείνει αρνητικά.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού μήνα έδωσε σήμερα η ΕΕΕ. Ωστόσο, τα σήματα αγοραπωλησιών αυτής της μετοχής στατιστικώς είναι αναξιόπιστα.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων οι, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ και ΚΟΥΕΣ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει μόνον ο ΤΙΤΚ.


Αύριο τα σχόλια του ΤΧ θα μεταδοθούν κανονικά στις 4.00 και 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text