Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Warren Buffett: Δωρεά - μαμούθ 3,17 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Warren Buffett: Δωρεά - μαμούθ 3,17 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Warren Buffett: Δωρεά - μαμούθ 3,17 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Σε δωρεές - μαμούθ που αγγίζουν τα 3,17 δισ. δολάρια προχώρησε χθες ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett. Μεταξύ των πέντε φιλανθρωπικών οργανώσεων που επωφελήθηκαν είναι και το Ίδρυμα που διατηρεί με τη σύζυγό του ο στενός του φίλος Bill Gates. Πρόκειται για το Ίδρυμα, Bill & Melinda Foundation, το οποίο δραστηριοποιείται στους τομείς της βελτίωσης της υγείας, της καταπολέμησης της φτώχειας και της ενίσχυσης και πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το cnbc, οι δωρεές γίνονται μέσω της προσφοράς από τον Buffett 18,63 εκατ. μετοχών κατηγορίας "Β" της Berkshire, αξίας 170,25 δολαρίων έκαστη -τιμή που ορίζεται από το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς. 

Όπως αναφέρει η Berkshire στην ανακοίνωσή της, μόνο τα τελευταία 11 χρόνια -από το 2006- ο Warren Buffett έχει διαθέσει 27,54 δισ. δολάρια στα πέντε Ιδρύματα, εκ των οποίων τα 21,9 δισ. έχουν κατευθυνθεί στο Ίδρυμα Gates. Από τη χθεσινή δωρεά το Ίδρυμα Gates λαμβάνει ποσό περίπου 2,42 δισ. δολαρίων.

Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος έχει διαθέσει για φιλανθρωπικούς λόγους ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των μετοχών της Berkshire.

Σημειώνεται ότι, παρά τη χθεσινή δωρεά, ο Warren Buffett παραμένει τέταρτος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της λίστας "φιγουράρει" ο Bill Gates με περιουσία που φθάνει στα 89,4 δισ. δολάρια και ακολουθεί ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos με περιουσία 84,8 δισ. δολαρίων και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Zara, Amancio Ortega με περιουσία 81,8 δισ. δολαρίων.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text