Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Ch. Lagarde: «Δεν αποκλείω μία νέα κρίση στο μέλλον»

Ch. Lagarde: «Δεν αποκλείω μία νέα κρίση στο μέλλον»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ch. Lagarde: «Δεν αποκλείω μία νέα κρίση στο μέλλον»

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το ξέσπασμα μίας νέας οικονομικής κρίσης στο μέλλον, αφήνει η Christine Lagarde. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο δίκτυο CNBC, υποστηρίζει ότι οι κρίσεις ούτε προαναγγέλλονται, ούτε ξεσπούν όποτε και όπου τις περιμένει κανείς. Γι' αυτό το λόγο όλοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ξέσπασμα μιας κρίσης ανά πάσα στιγμή. «Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αποκλείσω το ενδεχόμενο να προκληθεί στο μέλλον μία νέα οικονομική κρίση» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις που είχε κάνει μόλις μία ημέρα πριν η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen. 

«Το καθήκον μας και σίγουρα το μήνυμα που στέλνουμε στους υπουργούς Οικονομικών είναι να είναι έτοιμοι. Να είναι σίγουροι ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται υπό έλεγχο, ότι είναι σωστά ρυθμισμένος, ότι οι θεσμοί είναι στοιβαροί και να περιμένουν στο εσωτερικό με αρκετά "μαξιλάρια" προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν σε ενδεχόμενη κρίση» επεσήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο CNBC.

Σημειώνεται ότι πριν απο δύο ημέρες, η πρόεδρος της Fed είχε υποστηρίξει πως δεν περιμένει να δει άλλη οικονομική κρίση στη ζωή της. «Σχεδιάζω να έχω μία μεγάλη ζωή κι ελπίζω και η ίδια (Yellen) να το σχεδιάζει. Κατά συνέπεια, σίγουρα δεν θα στοιχημάτιζα σε αυτό, επειδή υπάρχουν κύκλοι που τους είδαμε την τελευταία δεκαετία και δεν θα μπορούσα να αποκλείσω κάτι τέτοιο (μία νέα κρίση)». 

Για την Christine Lagarde, το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών κρίσεων είναι το στοιχείο του απρόβλεπτου: «Από πού θα έρθουν, τί μορφή θα έχουν, πόσο διεθνείς θα είναι, μένει να το δει κανείς και τυπικά η κρίση ποτέ δεν έρχεται εκεί που την περιμένουμε».


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text