Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα οριακά υψηλά έτους σημειώνει και σήμερα ο ΓΔ

Νέα οριακά υψηλά έτους σημειώνει και σήμερα ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρόμοια με την χθεσινή είναι η σημερινή (Τετάρτης, 12/7) συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί με μέτρια άνοδο γύρω στο +0,50% την οποία να χάνει στην διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας όμως το θετικό πρόσημο (+0,10% στις 3.40 μμ)  κάνοντας την συνεδρίαση σαν «αναμονής-ανάπαυλας μετά από άνοδο».

Τέτοιου είδους συνεδριάσεις είναι επιθυμητές διότι παγιώνουν την προηγηθείσα άνοδο, καθιστούν λογικά στο μυαλό των επενδυτών τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με συνέπεια να μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο ανοδικό κύμα. Με άλλα λόγια, αποτρέπει την αγορά να γίνει υπεραγορασμένη και επιρρεπή σε οξεία διόρθωση.

Και ένα δεύτερο πλεονέκτημα των πλευρικών συνεδριάσεων μετά από άνοδο είναι το ότι επιτρέπουν στα κυλιόμενα stop loss , όπως είναι το δικό μας Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ΧΚ20), να ανεβαίνουν σε όλο και ψηλότερα επίπεδα ώστε η καθοδική τους διάσπαση και τα προκύπτοντα σήματα πωλήσεων να δίδονται σε υψηλές σχετικά τιμές. Στην περίπτωσή μας, το κυλιόμενο ΧΚ20 του ΓΔ σε 4 συνεδριάσεις να ανέβει στον πυθμένα των 814 μονάδων, επίπεδο λίαν συμφέρον για πωλήσεις  αφού θα μας επιτρέψει να «καρφώσουμε» κέρδη περίπου +25% από τις αρχές του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 100% αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) αφού η γενική τάση παραμένει καθαρά ανοδική.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο +0,10% του ΓΔ, το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών  φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ, ΕΥΡΩΒ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4,50% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΠΕΙΡ και ΙΑΣΩ, που καταγράφουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την μέχρι προ διμήνου outsider των τραπεζικών μετοχών, την ΠΕΙΡ που σημειώνει σήμερα την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +3,80% με μεγάλους όγκους 40 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά την εμφανή αντίσταση – στροφέα των 0,246 ευρώ δίδοντας ελκυστικό σήμα αγορών. Από τεχνικής άποψης το σημερινό σήμα αγορών είναι εξαιρετικό, όμως η θεμελιακή εικόνα της τραπέζης είναι θολή λόγω των μεγάλων κόκκινων δανείων των οποίων η αξία δεν έχει αποτιμηθεί (δηλαδή δεν ξέρουμε σε ποια τιμή θα αγορασθούν αυτά από τα εξειδικευμένα distressed funds).

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΤΤ που δίνει σήμερα σήματα αγορών με μετριότερη άνοδο +2,40% και μετριότερους όγκους 6,5 εκατ τεμαχίων με ανοδική διάσπαση ανηφορικού τριγώνου. H θεμελιακή εικόνα της Αττικής είναι ακόμα πιο ασαφής από της ΠΕΙΡ.

Οι αναφερθείσες 4 μετοχές με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4% δεν μας προβληματίζουν διότι έχει προηγηθεί ράλι. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι μεγάλες ημερήσιες πτώσεις στα ψηλά του γραφήματος δεν μας ανησυχούν. Μας ανησυχούν οι μεγάλες πτώσεις κοντά σε στηρίξεις.

Σε νέα υψηλά έτους βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι, ΠΕΙΡ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤ, ΕΛΛ και ΝΗΡ ενώ σε νέα χαμηλά εποχής δεν βρίσκεται καμία μετοχή επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η κύρια τάση είναι ανοδική με πιθανότητες, λόγω ορμής, συνέχισης.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text