Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Κριτική E. Macron στην A. Merkel για τις ανισότητες στην ευρωζώνη

Κριτική E. Macron στην A. Merkel για τις ανισότητες στην ευρωζώνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κριτική E. Macron στην A. Merkel για τις ανισότητες στην ευρωζώνη

Η Γερμανία οφείλει «να μεριμνήσει να την αναζωογόνηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη», διαμηνύει ο πρόεδρος της Γαλλίας λίγες ώρες προτού υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων την καγκελάριο της Γερμανίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Ouest-France και τον γερμανικό όμιλο Funke Mediegruppe, ο Emmanuel Macron έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε καταλύτη για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ασκήσει κριτική στη Γερμανία, σημειώνοντας πως η οικονομική της ισχύς οφείλεται «κατά ένα μέρος στις ανισότητες που υπάρχουν εντός της ευρωζώνης», αλλά και «στην οικονομική αδυναμία άλλων εταίρων». Αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δώσει μαθήματα στη Γερμανία και την προσκεκλημένη του, ο Macron υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να καθοριστεί το σενάριο εκείνο που ανταποκρίνεται στο κοινό όραμα των Ευρωπαίων.

Οι αναφορές του γάλλου προέδρου αφορούν, εμμέσως πλην σαφώς, και την Ελλάδα. «Οι χώρες οι οποίες ήταν ήδη υπερχρεωμένες σωρεύουν ολοένα περισσότερα χρέη. Αντιθέτως, εκείνες οι οποίες ήταν ανταγωνιστικές γίνονται ακόμη πιο ανταγωνιστικές», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη όχι απλώς δεν επιλύει τα προβλήματα, αλλά συμβάλλει στο να επιδεινωθούν. Πρόσθεσε δε ότι είναι απαραίτητο μελλοντικά να υπάρξει μέριμνα ώστε να «συγκροτηθούν ισχυρότεροι μηχανισμοί αλληλεγγύης».


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text