Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα υψηλά έτους σημειώνει οριακά και σήμερα ο ΓΔ

Νέα υψηλά έτους σημειώνει οριακά και σήμερα ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 13.7) η από τα μέσα Ιουνίου πλαγιοανοδική πορεία του ΓΔ από τις 814 μονάδες στις τρέχουσες 849 (+4% μέσα σε 3 εβδομάδες και +0,70% μέχρις στιγμής σήμερα) με μέτριο τζίρο, 80 εκατ,ενώ πιο ήπιες είναι οι ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη η οποία κινείται προς τα χαμηλά 20 ημερών παρά προς τα υψηλά όπως ο ΓΔ (φαινόμενο καθοδικής απόκλισης).

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει πάρει μια πολύ βολική πορεία για τους αγορασμένους καθώς ο ΓΔ μετά την απότομη εκτίναξη του Απριλίου, επιβραδύνθηκε σε ήπιο αλλά σταθερό ρυθμό ανόδου χωρίς ενδιάμεσα whipsaws.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, φέρουν θετικές ενδείξεις που σημαίνει ότι το ωθητήριο κύμα της αγοράς έχει ανοδική κατεύθυνση σπρώχνοντας τον ΓΔ προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των παρακολουθούμενων από εμάς εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ το γεγονός ότι μόνον μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μόνον μια μετοχή, το ΙΑΣΩ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο κάτω του -3%, δείχνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι κάτι μεταξύ αναμονής και ήπιας ανοδικής.

Η μετοχή της ημέρας :καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο΄.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή αρκετές μετοχές όπως οι, ΙΝΤΚΑ, ΝΗΡ, ΠΛΑΘ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Θετικό στοιχείο της συνεδρίασης είναι τα νέα υψηλά έτους που πετυχαίνει και ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα δούμε αν θα έχει μπορέσει ο ΓΔ να ξεπεράσει και τις 850 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text