Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί την νίκη του της ανάκτησης των 850 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιεί την νίκη του της ανάκτησης των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 14/7) καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο +0,25%, στις 855 μονάδες στις 3.50 μμ) και μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κατοχυρώνει την χθες ανακτηθείσα θέση του πάνω από τις 850 μονάδες μετά από ανέλπιστο θεαματικό «συριζαϊκό» ράλι +95% ( από τον πυθμένα των 440 μονάδων του Φεβρουαρίου 2016 έως τις σημερινές 550 μονάδες).

Εάν οι μεταρρυθμίσεις της παρούσης κυβέρνησης συνεχισθούν, για ποιόν λόγο να μην επανέλθει ο ΓΔ στα προ-συριζαϊκά επίπεδα των 1350 μονάδων των αρχών 2014 (+60% από τώρα) ;

Η πορεία προς τον στόχο των 1350 μονάδων, ακόμα κι αν επαληθευθεί, δεν θα είναι καθόλου εύκολη διαγραμματικά καθόσον σίγουρα θα εμπεριέχει μερικά whipsaws (λανθασμένα σήματα εξόδου και στη συνέχεια διορθωτικά σήματα επανεισόδου σε ψηλότερα επίπεδα) τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με το χαμηλότερο κόστος. Επίσης, θα αντιμετωπίσουμε και την περίπτωση που δεν επαληθευτεί το σενάριο των 1350 μονάδων, αλλά ο ΓΔ γυρίσει προς τις 700 ή 600 μονάδες.

Η αντιμετώπισή μας, του θετικού και του αρνητικού σεναρίου, θα γίνει με τα κυλιόμενα stop loss που ελπίζουμε να μην ροκανίσουν μεγάλο μέρος από το επιτευχθέντα κέρδη μας.

Προς το παρόν δεν έχουμε κανέναν διαγραμματικό λόγο (καμία οξεία διόρθωση) για να εφαρμόσουμε τα στοπ στο γράφημα του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν με τις καθοδικές αλλά 3 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΜΥΤΙΛ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Από τις δύο μετοχές με την μεγαλύτερη σήμερα άνοδο, κοντά στο +4%, και με πολύ μεγάλους όγκους, τις ΙΝΤΚΑ και ΜΥΤΙΛ, ανακηρύσσουμε σαν μετοχή της ημέρας τον ΜΥΤΙΛ διότι δεν έχει απομακρυνθεί ιδιαίτερα από 20ήμερη οριζόντια στενή βάση του γύρω από τα 8,30 ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι είναι μετοχή αγοράσιμη ακόμα και στα τρέχοντα επίπεδα των 8,75 ευρώ. Αντίθετα, η ΙΝΤΚΑ έχει απομακρυνθεί υπερβολικά, κατά +50%, πάνω από το χαμηλό Ιουνίου των 0,40 ευρώ (σημερινή τιμή 0,60) και είναι σαφώς υπεραγορασμένη.

Νέα υψηλά σημειώνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛ, ΠΕΙΡ, ΕΧΑΕ και ΥΓΕΙΑ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση του ΓΔ.

Ο τραπεζικός κλάδος σήμερα παγιώνει τα μεγάλα πρόσφατα κέρδη του (ΔΤΡ +13% μέσα σε δυο εβδομάδες) με μικρές κατά μέσον όρο ανόδους (+0,18% στο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή).  

Αυτό τον καιρό μόνον μια μετοχή δεν πάει καλά, η ΜΙΓ που σήμερα χάνει -2% (στα 0,15 ευρώ από 0,20 της κορυφής Μαΐου. Το ΤΧ κατέχει θέσεις ΜΙΓ, ευτυχώς πολύ μικρές, 2% επί της καθαρής θέσης του, και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που μας ξέφυγε το stop loss που έδωσε η μετοχή στα τέλη Ιουνίου και δεν προλάβαμε εμείς να εφαρμόσουμε. Τώρα είμαστε «εγκλωβισμένοι» στην ΜΙΓ και περιμένουμε ευκαιρία (κατάρρευση μιας ανοδικής αντίδρασης) για να την πουλήσουμε.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text