Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Κοντά στο 4% η απόδοση του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ

Κοντά στο 4% η απόδοση του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κοντά στο 4% η απόδοση του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ

Από τον Ανέστη Ντόκα.   Σήμερα ανακοινώνεται το εύρος απόδοσης (καταβάλλεται προσπάθεια να κινείται πέριξ του επιπέδου του 4%) του εταιρικού ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και τη μεθεπόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου θα κάνει πρεμιέρα το 6ο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πριν από το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής είχαν προηγηθεί 5 εκδόσεις (MLS, Housemarket, ΟΠΑΠ, Sunlight, Μυτιληναίος), όπου αντλήθηκαν συνολικά 598 εκατ. ευρώ και μαζί με την έκδοση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το άθροισμα των κεφαλαίων φθάνει τα 658 εκατ. ευρώ. Η πρώτη έκδοση εταιρικού ομολόγου 5ετούς διάρκειας πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2016 μέσω της εισηγμένης MLS Πληροφορική, που άντλησε 4 εκατ. ευρώ και με ετήσιο επιτόκιο 5,30%. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρείας στην απαιτητική αγορά των smartphones. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είναι η σειρά της Housemarket (θυγατρική του ομίλου Fourlis), που εκδίδει το δεύτερο κατά σειρά ομόλογο συγκεντρώνοντας το ποσό των 40 εκατ. ευρώ. Στις 17 Μαρτίου 2017 ακολουθεί η δεύτερη μεγαλύτερη έκδοση εταιρικού ομολόγου σε αξία και το τρίτο κατά σειρά ομόλογο. Πρόκειται για τον ΟΠΑΠ, όπου στα 421 εκατ. ανήλθαν οι συνολικές προσφορές που κατατέθηκαν για την ομολογιακή έκδοση του οργανισμού. Στο 3,5% ορίστηκε το επιτόκιο.

Στις 21 Ιουνίου 2017 πραγματοποιείται η έκδοση του τέταρτου κατά σειρά ομολόγου της Sunlight, θυγατρικής του ομίλου Π. Γερμανού. Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 4,25%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 4,25% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. Διατέθηκαν συνολικά 50.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στα 740,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές των επενδυτών για το 5ετές ομόλογο της «Μυτιληναίος», υπερκαλύπτοντας κατά 147% το ποσό της έκδοσης, δηλαδή τα 300 εκατ. ευρώ.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text