Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Ελεύθερη πτώση για τον Τραμπ

Ελεύθερη πτώση για τον Τραμπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελεύθερη πτώση για τον Τραμπ

Παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και των δικηγόρων του να δικαιολογήσουν τον γιο του αναφορικά με την επίμαχη συνάντησή του με Ρωσίδα δικηγόρο, τα ερωτήματα παραμένουν, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες αρνούνται να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τον Λευκό Οίκο.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε, με μια νέα ομοβροντία μηνυμάτων μέσω Twitter, να δικαιολογήσει τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ για την πολύκροτη συνάντησή του με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016, υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίει «η βιομηχανία των ψευδών ειδήσεων» που «παραμορφώνει τη δημοκρατία μας». Από την πλευρά του, ο Τζέι Σέκουλοου, μέλος της ομάδας δικηγόρων του προέδρου Τραμπ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι «δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο» γύρω από την εν λόγω συνάντηση, καθώς «οι μυστικές υπηρεσίες επέτρεψαν να γίνει το ραντεβού με αυτούς τους ανθρώπους».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Μέισον Μπρέιμαν διέψευσε τον δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου. Οπως διευκρίνισε ο Μπρέιμαν, ενώ ο πατήρ Τραμπ όντως είχε κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν συνέβαινε το ίδιο με τον γιο του, επομένως δεν θα μπορούσε να του έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τη συνάντηση.

Παρών και ο Ακμετσίν

Την Παρασκευή, το πρακτορείο Associated Press αποκάλυψε ότι στη συνάντηση Τραμπ τζούνιορ - Βεσελνίτσκαγια, πλην του γαμπρού του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ και του διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ, συμμετείχε και ο Ρωσοαμερικανός λομπίστας Ρινάτ Ακμετσίν. Η είδηση αυτή τροφοδότησε ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, φήμες ότι ο Ακμετσίν διατηρεί σχέσεις με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post εμφανίζει τη δημοτικότητα Τραμπ να έχει μειωθεί από 42% τον Απρίλιο σε 36%. Οσοι «αποδοκιμάζουν έντονα» τον Τραμπ ανέρχονται σε 48%, ποσοστό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις χειρότερες στιγμές της δεύτερης προεδρίας του Τζορτζ Μπους τζούνιορ.

Στο μεταξύ, μια νέα περιπέτεια υγείας του γερουσιαστή Τζον Μακέιν περιπλέκει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να προωθήσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αποδόμηση της μεταρρύθμισης Ομπάμα στην ασφάλιση υγείας. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θρόμβου από τον εγκέφαλο και η ανάρρωσή του είναι πιθανό να τον κρατήσει για λίγες εβδομάδες μακριά από το Καπιτώλιο.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text