Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Σημαντική υπερκάλυψη για ΤΕΝΕΡΓ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σημαντική υπερκάλυψη για ΤΕΝΕΡΓ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σημαντική υπερκάλυψη για ΤΕΝΕΡΓ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Από τον Γιώργο Φιντικάκη.   Κεφάλαια αρκετά πάνω από τα 60 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει με την έκδοση, φαίνεται ότι συγκεντρώνει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με βάση τα στοιχεία για την πορεία εγγραφών των δύο πρώτων ημερών.

Το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η έκδοση για το ομόλογο ύψους 60 εκατ. ευρώ θα κλείσει με σημαντική υπερκάλυψη.

Τελική εικόνα θα υπάρξει το απόγευμα οπότε και θα γίνει γνωστό το ύψος των προσφορών, και πόσες φορές αυτές υπερκάλυψαν το αρχικό κεφάλαιο που ζητήθηκε από την ΤΕΡΝΑ, αποτυπώνοντας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Τότε θα γίνει γνωστό και το επιτόκιο, το εύρος του οποίου κινείται μεταξύ του 3,75% και 4,25%, κάτι που αποσκοπεί στο να καταστήσει την έκδοση του ομολόγου εξαιρετικά ελκυστική για το επενδυτικό κοινό ενόψει και νέων, αντίστοιχων μελλοντικών κινήσεων της εταιρείας. Συνολικά θα προσφερθούν 60.000 ομολογίες, αξίας 1.000 ευρώ έκαστη. 

Στην πράξη, η ΤΕΡΝΑ επιδιώκει με τα κεφάλαια που θα αντλήσει από το πράσινο ομόλογο (green bond) να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Ελλάδα και ΗΠΑ καθώς και στο περιβάλλον για έργα διαχείρισης απορριμμάτων. 

Έτσι, 40 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ισχύος 44 ΜW), και ενός αιολικού πάρκου στο Τέξας (ισχύος 159,6 MW), ενώ παράλληλα ποσό 18,7 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τα έργα ΣΔΙΤ στην διαχείριση απορριμμάτων σε Ήπειρο και Πελοπόννησο. 

Μετά από συνολικές επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ την πενταετία 2012 – 2016, η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017 – 2019. Άμεσος στόχος της ΤΕΡΝΑ είναι να υπερβεί το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι τις αρχές του 2018.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text