Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Print στα κέρδη πατά η βιομηχανία συσκευών εκτύπωσης

Print στα κέρδη πατά η βιομηχανία συσκευών εκτύπωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Print στα κέρδη πατά η βιομηχανία συσκευών εκτύπωσης

Από την Τόνια Τσακίρη.   Με ανοδικούς ρυθμούς κινείται η αγορά των εκτυπωτών σε όλον τον κόσμο, αφού αφορά μια υπηρεσία που είναι απαραίτητη σε όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο. Ειδικότερα, σε περισσότερα από 23,4 εκατ. τεμάχια εκτιμά η IDC ότι έφθασαν οι πωλήσεις των συσκευών εκτύπωσης κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,2%. 

Αξιοσημείωτο είναι πως αυξημένες παρουσιάζονται τόσο οι πωλήσεις των συσκευών που βασίζονται στην τεχνολογία inkjet (+2,2%) όσο και εκείνες που βασίζονται στην τεχνολογία laser (+2,1%).

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εντυπωσιακή αύξηση που παρατηρείται στους μικρούς έγχρωμους εκτυπωτές inkjet, καθώς οι συσκευές με ταχύτητα έως 10 σελίδες ανά λεπτό παρουσίασαν αύξηση 89,2% στις πωλήσεις τους, με την άνοδο ανάλογα με την περιοχή να κυμαίνεται από 50,5% έως 248,6%. Σε επίπεδο κατασκευαστών, οι 5 μεγαλύτεροι κατασκευαστές παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, καθώς το ποσοστό των υπόλοιπων ανέρχεται συνολικά σε 13,9%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται πάντως η ΗΡ, με ένα μερίδιο αγοράς που ανέρχεται στο 36,9%, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 19,4% της Canon που είναι δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Epson με 18%. Η Epson είναι ο κατασκευαστής με την υψηλότερη αύξηση (5,6%) όσον αφορά τις πωλήσεις τεμαχίων.

Στην τέταρτη θέση είναι η Brother με 7,6%, ενώ την πεντάδα κλείνει η Samsung με μερίδιο που ανέρχεται στο 4,2%.



Πηγή : tovima.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text