Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σταθεροποιητικά, με ελάχιστη μεταβολή, κοντά στα υψηλά έτους, λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ κινείται σταθεροποιητικά, με ελάχιστη μεταβολή, κοντά στα υψηλά έτους, λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 20/7) με τον ΓΔ να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος (-0,10% στις 853 μονάδες στις 3.50 μμ) με μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις κοντά στα χαμηλά 40ημέρου και όχι στα υψηλά όπως συμβαίνει σε άλλα σημαντικά χρηματιστήρια (ΗΠΑ, Κίνας, Κορέας, Μεξικού, Τουρκίας, Ινδίας, Ινδονησίας και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών).

Εάν εμφανίσουμε μακροχρόνιο γράφημα του ΓΔ, τετραετούς κάλυψης,  θα δούμε ότι ο εν λόγω δείκτης συνεχίζει απρόσκοπτα την συμπαγή από 12μήνου ανοδική τάση του έχοντας πετύχει εκπληκτική άνοδο περίπου +50% από την βύθιση Brexit του Ιουνίου 2016 μέχρι προχθές, και ότι δεν βλέπουμε κανένα σημάδι καθοδικής αναστροφής ούτε καν ένα βραχυχρόνιο όπως την καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 4 ημερών ή σήμα πωλήσεων από τον Macd.

Εμείς σαν μεσοπρόθεσμοι επενδυτές που γυρίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας 3-4 φορές τον χρόνο και που τοποθετούμε το stop loss μας στην καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 4 εβδομάδων του ΓΔ, δεν έχουμε προς το παρόν κανένα σήμα για πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σαν σταθεροποιητική συνεδρίαση που είναι η σημερινή, δεν βλέπουμε παρά ελάχιστα τεχνικά συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές όπου μόνον δύο, οι ΧΑΚΟΡ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν άνοδο άνω του +3% και καμία δεν σημειώνει πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΧΑΚΟΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο (+10,62%) της ημέρας από τις 45 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε και με μεγάλους όγκους 210 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, αντιδρώντας ανοδικά από τα αδίκως υπερπωλημένα επίπεδα (-16% στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από το υψηλό αρχών Ιουλίου).

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον η ΙΝΤΚΑ και οριακά η ΕΧΑΕ.

Ισως πιο εντυπωσιακός και από την ΧΑΚΟΡ είναι σήμερα ο ΟΠΑΠ που διακινεί  τον μεγαλύτερο τζίρο από όλες τις μετοχές, περίπου 8 εκατ ευρώ με μικρή άνοδο +0,20%, και  πολύ κοντά στο υψηλό έτους των 10,20 ευρώ.

Οι τράπεζες σήμερα σταθεροποιούνται κοντά στα υψηλά εποχής με τον ΔΤΡ να κινείται ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,05%) λίγο πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 1100 μονάδων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text