Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει προς το υψηλό έτους, όπως περιμέναμε, αλλά αντίθετα υποχωρεί αρκετά κάτω των 850 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει προς το υψηλό έτους, όπως περιμέναμε, αλλά αντίθετα υποχωρεί αρκετά κάτω των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάτι πολύ καλύτερο περιμέναμε σήμερα (Τρίτη, 25/7) από το ΧΑ όπου ο ΓΔ σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) μέτρια πτώση -0,80% (στις 842 μονάδες) με μικρούς ευτυχώς τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης άτονους τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Σήμερα περιμέναμε τουλάχιστον ήπια άνοδο με την αιτιολογία ότι το Ελληνικό Δημόσιο μετά από τριετή αποχή κατόρθωσε να συγκεντρώσει από τους θεσμικούς αποταμιευτές (κατά τα 2/3 ξένους) το χρήμα που χρειαζόταν, τα 4 δις ευρώ.

Όμως, αν το καλοσκεφθούμε, η επιτυχία της κυβέρνησης δεν ήταν και τόσο μεγάλη. Το επιτόκιο τείνει να διαμορφωθεί στο 4,70% για 5ετές ομόλογο την ώρα που η Κύπρος πέτυχε ανάλογο επιτόκιο 2,80% και η Πορτογαλία 1,80%. Εξάλλου, η βαθμολογία που της έδωσε προχθές ο έγκυρος οίκος αξιολόγησης S+P, ήταν το υποτιμητικό Β-, βαθμό που έχουν τα κράτη των, Λίβανου, Ουκρανίας, Μογγολίας και Αιγύπτου ενώ άλλες φτωχές χώρες έχουν μεγαλύτερους βαθμούς, Β ή ΒΒ, όπως οι, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ινδία, Μαρόκο, Νικαράγουα, Τουρκία και όλες οι βαλκανικές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Αλβανίας και ΠΓΔΜ.

Γι αυτό το λόγο ο ΓΔ, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την χρηματαγορά, πιέζεται κάτω των 850 μονάδων.

Από άποψης Τεχνικής Ανάλυσης, θα αναπτερόνοντο οι ελπίδες μας για προσέγγιση των 900 μονάδων εάν ο ΓΔ έπαιρνε σήμερα 5 μονάδες (+0,60%) και ξεπερνούσε την κυλιόμενη κορυφή του των 854 μονάδων. Αντίθετα, με το τρέχον -0,80% διασπά καθοδικά και δεύτερο κατερχόμενο τοπικό πυθμένα (σε τιμές κλεισίματος) των 843 μονάδων και επιπλέον δέχεται σήματα πώλησης από τον δείκτη βραχυχρόνιας τάσης 4 days range με παράλληλα bearish και τον βραχυχρόνιο  Macd.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Επειδή το ΤΧ είναι μεσοχρόνιο και όχι βραχυχρόνιο χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει σήμερα πωλήσεις. Προς τούτο θα απαιτούσε ενεργοποίηση του stop loss του κυλιόμενου Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που σήμερα βρίσκεται πολύ χαμηλά, στις 819 μονάδες.

Μετοχές

Ενώ η σημερινή συνεδρίαση είναι αρκετά σημαντική για το γράφημα του ΓΔ καθώς τείνουν να δώσουν σήματα πώλησης μερικά βραχυχρόνια εργαλεία (ο δεύτερος κυλιόμενος πυθμένας και το Χαμηλό Χαμηλού 4 ημερών), σε επίπεδο μετοχών δεν έχουμε ενδιαφέροντα συμβάντα.

Ναι μεν, ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι άκρως απογοητευτικός (1 προς 10), όμως, μόνον τρεις μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ και ΔΕΗ, δέχονται άσχημες πιέσεις με πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ μια μετοχή, το εκπληκτικό ΙΑΣΩ, κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν αξίζει καμία μετοχή τέτοιο τίτλο, ακόμη και το ΙΑΣΩ που κερδίζει +4% σε νέα υψηλά έτους, διότι διακινεί τζίρο μόλις 90 χιλ ευρώ και σε άκρως υπεραγορασμένα επίπεδα (+250% από αρχές του έτους).

Ευτυχώς, ο στυλοβάτης του ΧΑ, ο τραπεζικός τομέας, καλά βαστιέται σήμερα με τον ΔΤΡ να χάνει μόνον -0,55% στις 1122 μονάδες δηλαδή αρκετά ψηλότερα από την στήριξη – πρώην έγκυρη αντίσταση των 1057 ευρώ.

Επίσης ευτυχώς, διανομές διακρίνουμε μόνον σε ΙΝΤΚΑ που είναι μεσοχρονίως υπεραγορασμένη (+80% μέσα σε 1,5 μήνα) και σε ΜΠΕΛΑ που το τελευταίο δίμηνο δείχνει μεγάλη αδικαιολόγητη αδυναμία (-15% έναντι +20% του ΓΔ).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text