Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Πολύ αδύναμη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΧΑ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση του stop loss των 819 μονάδων του ΓΔ

Πολύ αδύναμη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΧΑ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση του stop loss των 819 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου ικανοποιητική είναι η σημερινή (Παρ, 28/7) συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ μετά από 8ήμερη διόρθωση βάθους -4,70% περιορίζεται σήμερα σε μια ασθενέστατη ανοδική αντίδραση ύψους μόλις +0,10% (στις 819 μονάδες) στις 3.25 μμ, ενώ είχε «ψιλοκαταφέρει» στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το ενδοημερήσιο υψηλό +0,70% (στις 827 μονάδες).

Η μεσοπρόθεσμη τεχνική ανάλυση του γραφήματος του ΓΔ είναι σήμερα πολύ εύκολη : εάν ο ΓΔ δεν επανέλθει σύντομα πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 830 μονάδων και, ακόμη καλύτερα, εάν δεν ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 840 μονάδες, τότε δεν θα δικαιολογούνται ελπίδες για επαναφορά της ανοδικής τάσης του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Θα καταφέρει ο ΓΔ να ανακτήσει τις 830 και τις 840 μονάδες ;

Κανείς δεν το ξέρει. Εμείς σαν trend followers, όταν ο ΓΔ θα δείχνει δύναμη με ανοδικές διασπάσεις τοπικών κορυφών θα αγοράζουμε μετοχές και αντίθετα, εάν ο ΓΔ θα δείχνει αδυναμία με καθοδικές διασπάσεις τοπικών πυθμένων, εμείς θα πουλάμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει αρνητικός, έστω και κατ’ ελάχιστον, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 82% σε 75% πουλώντας τυχαία μερικές από τις μετοχές του.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν με τις καθοδικές ενώ καμία μετοχή δεν εμφανίζει μεγάλη άνοδο άνω του +3% ή μεγάλη πτώση κάτω του -3%, γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής – παγίωσης που είναι μάλλον αρνητικό συμβάν (δηλαδή μετά μια πτώση να μην μπορεί να ακολουθήσει μια αξιοπρεπής ανοδική αντίδραση).

Η σημερινή συνεδρίαση δεν μας δίδει συγκινήσεις. Είναι κάπως «ψόφια». Θετικές εντυπώσεις μας δίνουν μόνον οι ανοδικά κινούμενες ΟΤΕ, ΠΛΑΘ και ΜΛΣ που πλησιάζουν τα υψηλά έτους. Αρνητικές εντυπώσεις μας δίδουν, η ΜΙΓ που προχωρά σε νέα χαμηλά εποχής και μερικώς οι ΣΑΡ και ΣΕΝΕΡ, που δεν μπορούν να συνεχίσουν τις χθεσινές ελπιδοφόρες ανόδους τους.

Οι τραπεζικές μετοχές σήμερα δεν διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες. Ο ΔΤΡ σημειώνει όπως και ο ΓΔ μηδενική μεταβολή αδυνατώντας να αντιδράσει ανοδικά μετά από 8ήμερη διόρθωση -9%.


Θα επανέλθουμε στο κλείσιμο όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κλείσει θετικός, έστω και ελάχιστα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text