Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εντείνεται η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 800 μονάδες

Εντείνεται η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτέρα, 31/7/2017) η από τα μέσα Ιουλίου διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση -1% (στις 811 μονάδες), με μέτριους όγκους (50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με επίσης αδύναμους τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι σήμερα αντιδρούν χλιαρά ανοδικά κοντά στα χαμηλά διμήνου.

Ο ΓΔ έχει συμπληρώσει από τις 17/7/17 συνολική διόρθωση 47 μονάδων ή περίπου -5% από την κορυφή έχοντας δεχθεί σήματα πωλήσεων από βραχυπρόθεσμους δείκτες τάσης όπως από τους Macd, SAR, 4 days range, καθώς και από μεσοπρόθεσμους δείκτες (ΕΚΜΟ30 , ΧΚ20 κλπ) που σημαίνει ότι έχει χαλάσει το ανοδικό κλίμα του διμήνου μέσων Μαίου – μέσων Ιουλίου όπου ο ΓΔ είχε κερδίσει 100 ολόκληρες μονάδες ή +13% (από τις 750 στις 860 μονάδες). Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διόρθωση προς τις 800 μονάδες, και βλέπουμε.

Το ανοδικό κλίμα θα επανέλθει μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το 50% του χαμένου από 12ημέρου εδάφους κλείνοντας πάνω από τις 835 μονάδες. Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των  835 μονάδων, η αγορά θα είναι ακατάλληλη για τοποθετήσεις από trend following επενδυτές , αλλά αντίθετα, μάλλον κατάλληλη για πωλήσεις όταν διασπάται καθοδικά κάποιο τοπικό επίπεδο στήριξης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον αμυδρό κυλιόμενο πυθμένα των 818 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 82% σε 65%  έως 75% (ανάλογα το μέγεθος της πτώσης και των όγκων).

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/5 θετικά ενώ 6 μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ, ΙΑΣΩ, ΙΝΤΚΑ, ΑΤΤ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΔΕΗ που σημειώνει μεγάλη άνοδο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα, ούτε καν και η ΔΕΗ η οποία ναι μεν σημειώνει μεγάλη άνοδο περίπου +6% αλλά με μικρούς όγκους και ευρισκόμενη σε καθοδική τάση.

Ο δείκτης τραπεζών σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση. -2,30% αυτή τη στιγμή, πλησιάζοντας τις 1000 μονάδες και έχοντας διασπάσει καθοδικά την στήριξη – πρώην αντίσταση των 1070 μονάδων.

Μετά από την μάλλον αποτυχημένη ΑΔΕ (Αρχική Δημόσια Εγγραφή) της ΑΔΜΗΕ έρχεται σήμερα επίσης μάλλον αποτυχημένη ΑΔΕ της Μπρίκ (-15%). Οι κατέχοντες ΚΟΥΕΣ δεν πρέπει να έπαθαν σήμερα ζημιά -20% ή 2 ευρώ (όσο δείχνει το ταμπλώ για την ΚΟΥΕΣ) διότι σήμερα πήραν σαν δώρο μια ΜΠΡΙΚ που κοστίζει περίπου 2 ευρώ.

Η ΑΛΦΑ σήμερα χάνει -3,30% πλησιάζοντας την τιμή ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015 δηλαδή, τα 2 ευρώ.

Εάν η αγορά γυρίσει θετικά προς νέα υψηλά άνω των 850 μονάδων, ποιες επαναγορές θα κάνει το ΤΧ μετά τις πρόσφατες πωλήσεις από τις ενεργοποιήσεις των stop loss. Θα επαναγοράσει αυτές με τα καλύτερα γραφήματα, δηλαδή αυτές που κινούνται επίμονα λίγο κάτω από καλογραμμένες αντιστάσεις όπως δείχνουν προς το παρόν οι, ΠΛΑΘ, ΣΑΡ, ΑΡΑΙΓ και ΜΛΣ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα δούμε ότι μάλλον ο ΓΔ έκλεισε κάτω από το αγκίστρι των 818 μονάδων με συνέπεια σήμα πωλήσεων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text