Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με λίγα καύσιμα (όγκους) προσπαθεί να ανακτήσει την πλήρη ανοδική του τάση

Ο ΓΔ με λίγα καύσιμα (όγκους) προσπαθεί να ανακτήσει την πλήρη ανοδική του τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017) αλλά με δύο ερωτηματικά: ο ΓΔ ναι μεν διασπά ανοδικά την γραμμή  του ΕΚΜΟ30 των 827 μονάδων αναστρέφοντας την βραχυμεσοπρόθεσμο τάση του από καθοδική σε ανοδική, αλλά με μικρή άνοδο (+0,55%, στις 830 μονάδες στις 4.10 μμ) και με πολύ μικρούς όγκους (30 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο).

Με άλλα λόγια, διακρίνουμε απροθυμία στους αγοραστές και γενικά αδυναμία στην  αγορά.

Για να αποκατασταθεί η bullish μεσοπρόθεσμη διαγραμματική εικόνα του ΓΔ, θα πρέπει ο εν λόγω δείκτης να ανακτήσει το μισό της διόρθωσης των 46 μονάδων ή -5,40% του β’ δεκαπενθημέρου του Ιουλίου κλείνοντας πάνω από τις 835 μονάδες. Οσο ο ΓΔ να κινείται κάτω αυτού του επιπέδου, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για την ικανότητα της αγοράς να επανέλθει στην έντονα ανοδική τροχιά του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) καθώς φαίνεται καθαρά ότι ο ΓΔ δεν θα μπορέσει να πετύχει άνοδο +1,50% (στις 838 μονάδες) ώστε να δεχθεί σήματα αγορών από τον «προστροφέα».

Μετοχές

Ο λόγος ανοδικών /καθοδικων μετοχών, 7 προς 1, δείχνει ότι το πλάτος της αγοράς είναι ιδιαίτερα ανοδικό σήμερα. Όμως, μόνον δυο μετοχές, το ΙΑΣΩ και η ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα αυτόν τον τίτλο, ούτε και το ΙΑΣΩ που πετυχαίνει πολύ μεγάλη άνοδο +8,95% διότι έχει διακινήσει μικρό όγκο, 34 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ενώ παρά την μεγάλη άνοδο δεν έχει ανακτήσει ούτε το 50% της προηγηθείσας οξείας διόρθωσης.

Οσες μετοχές πετυχαίνουν σήμερα αξιοσημείωτες ανόδους άνω του +1,50% (που είναι οι, ΙΑΣΩ, ΒΙΟ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ και ΓΡΙΒ) όλες αντιδρούν ανοδικά μετά από μεγάλη διόρθωση που σημείωσαν κατά την γενική υποχώρηση του β’ 15νθημέρου του Ιουλίου. Και σε εμάς τους trend followers, αυτές οι άνοδοι που σημειώνονται μετά από διορθώσεις δεν μας ελκύουν για αγορές όσο οι άνοδοι που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά αντιστάσεις (προηγούμενες κορυφές).

Αυτή την κίνηση, την επίτευξη νέου υψηλού, τείνουν σήμερα να σημειώσουν οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΑΡΑΙΓ, ΜΛΣ, ΕΤΕ, ΦΡΛΚ και ΧΑΚΟΡ.

Η ΣΕΝΕΡ το πρωί είχε διασπάσει την αντίσταση – υψηλό έτους των 1,18 αλλά αυτή τη στιγμή υποχώρησε λίγο κάτω αυτού του στροφέα. Όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση βολής.

Η ΠΛΑΘ πριν το μέσο της σημερινής συνεδρίασης πετύχαινε μεγάλη άνοδο +3,50% με μεγάλους γι αυτήν όγκους, 12 χιλ τεμαχίων, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό οριακό σήμα αγορών, αλλά τώρα οπισθοχωρεί στο +1%. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι η μετοχή έχασε το ανοδικό της momentum.

Τέλος, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν αυτή τη στιγμή την χειρότερη διαγραμματική εξέλιξη από όλες τις μετοχές διασπώντας καθοδικά την στήριξη – χαμηλό 6 εβδομάδων των 7,75 ευρώ με μεγάλους όγκους 235 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 7,64).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι να μπορέσει τουλάχιστον ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τις 830 μονάδες (+0,60%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text