Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Θετικό το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας για Fraport Greece

Θετικό το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας για Fraport Greece

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θετικό το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας για Fraport Greece

Από τον Βαγγέλη Μανδραβέλη.   Σημαντική είναι η συμβολή της ελληνικής Fraport στα αποτελέσματα του ομίλου Fraport AG. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία, το β΄ τρίμηνο του έτους η Fraport Greece πέτυχε έσοδα ύψους 58,2 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 25,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 15,2 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων η Fraport Greece κατέγραψε ζημίες ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, αλλά όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία, η ζημία αποδίδεται σε εφάπαξ χρέωση που αφορά το κόστος χρηματοδότησης της επιχείρησης.

Τα αποτελέσματα της Fraport Greece αφορούν την περίοδο 11 Απριλίου έως 30 Ιουνίου του 2017, δεδομένου ότι στις 11/4 έγινε η ανάληψη της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από τη Fraport Greece. Σύμφωνα με τις καταστάσεις της μητρικής, τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρείας επηρέασαν ουσιαστικά την πορεία των εσόδων της μητρικής εταιρείας. Η τελευταία σε επίπεδο 6μήνου πέτυχε έσοδα 1,356 δισ. ευρώ (763 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο), σημειώνοντας αύξηση κατά 10,7% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο (+16,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο). Τα κέρδη EBITDA της μητρικής αυξήθηκαν κατά 11% στο εξάμηνο (+21% στο τρίμηνο) και τα καθαρά κέρδη κατά 37% στο εξάμηνο (+39% στο τρίμηνο). Η διοίκηση της Fraport AG αναφέρθηκε στη συμβολή της Fraport Greece, επισημαίνοντας ότι η θετική εξέλιξη στα αποτελέσματά της για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, εκτός Φρανκφούρτης, ήρθε από τη Fraport Greece και τη Lima Group. Σημειώνεται ότι η Fraport AG μέσω της Fraport Greece θα διακινήσει φέτος περίπου 20 εκατ. περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2016. Επίσης, με βάση την επίδοση β΄ τριμήνου 2017, η Fraport Greece σε 12μηνη βάση αναμένεται να καταγράψει έσοδα 150-200 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της τάξης των 75-90 εκατ. ευρώ. Με βάση τις επιδόσεις αυτές, η Ελλάδα θα αντιστοιχεί στο 5%-7% της ετήσιας δραστηριότητας του ομίλου Fraport.

Πάντως, η Ελλάδα δεν προσθέτει μόνον έσοδα και κέρδη στη γερμανική εταιρεία, προσθέτει και χρέη. Ο δανεισμός της Fraport AG διευρύνθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ φτάνοντας στα 3,5 δισ. ευρώ, εξαιτίας κυρίως των αναγκών που προέκυψαν από τη χρηματοδότηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Ο βαθμός μόχλευσης της επιχείρησης (δάνεια προς ίδια κεφάλαια) ανήλθε στο 95,7% από 65,4% τον περασμένο Δεκέμβριο.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text