Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Κεντροαριστερά: Η υποψηφιότητα Καμίνη ανοίγει το παιχνίδι

Κεντροαριστερά: Η υποψηφιότητα Καμίνη ανοίγει το παιχνίδι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κεντροαριστερά: Η υποψηφιότητα Καμίνη ανοίγει το παιχνίδι

Από τον Δημήτρη Χόνδρο.   Ανοίγει το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Ο Γιώργος Καμίνης με μια αιφνιδιαστική κίνηση αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ανακοίνωσε ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα. Ο δήμαρχος Αθηναίων που έχει συναντηθεί με τον Νίκο Αλιβιζάτο εξαρτά την υποψηφιότητά του από τρεις προϋποθέσεις: απόλυτη διαφάνεια, ανοιχτή διαδικασία και όχι ασφυκτικές προθεσμίες εκλογής.
Η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη είναι βέβαιο ότι θα ωθήσει όλους τους ενδιαφερομένους να επανατοποθετηθούν, να εξετάσουν εκ νέου τις δυνατότητές τους και τις πιθανότητες συμμαχιών και να επισπεύσουν την ανακοίνωση των αποφάσεών τους.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Κεντροαριστερά θα σιγόβραζε στο καμίνι του Αυγούστου και των εσωτερικών αντιθέσεών της, η τράπουλα μοιράζεται ξανά και αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον χώρο.
Οι πληροφορίες για την υποψηφιότητα Καμίνη σχολιάστηκαν με θετικό τρόπο από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά χαρακτήρισαν ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στην προσπάθεια της δημιουργίας του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Από την πλευρά του Ποταμιού δεν υπάρχει κάποια αντίδραση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά επαφών με προσωπικότητες του χώρου όπως οΕυάγγελος Βενιζέλος, η Aννα Διαμαντοπούλου αλλά και πιθανούς υποψηφίους όπως οΝίκος Ανδρουλάκης διερευνώντας τις πιθανότητες στήριξης της υποψηφιότητάς του.
Με δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζει τη συμπόρευση του Γ. Καμίνη στην προσπάθεια που ξεκίνησε μία ακόμα επιβεβαίωση της ορθότητας των εξελίξεων που δρομολογήθηκαν στον προοδευτικό χώρο.
Επίθεση από Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά την προηγούμενη εβδομάδα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην ανάδειξη του προγραμματικού πλαισίου της ΔΗΣΥ, «του προοδευτικού πλαισίου διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να ξεπεράσει οριστικά την κρίση».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τις συζητήσεις στη Βουλή για την Υγεία και την Παιδεία άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ, εστιάζοντας στην κοινή προσπάθεια των δύο κομμάτων να αθωωθεί από τις βαρύτατες ευθύνες της για την πορεία της χώρας η διακυβέρνηση Καραμανλή.
Η κυρία Γεννηματά στη συζήτηση για την Υγεία, αφού επισήμανε ότι το «ΕΣΥ εγκαταλείφθηκε την περίοδο 2004-2009» κατά την οποία χρέη και σπατάλη έφθασαν σε δυσθεώρητα ύψη, τόνισε: «Αυτή την περίοδο με περίεργη σιωπή προσπαθεί να "καλύψει" η σημερινή κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς».
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά της στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη. Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα είπε ότι όσο και αν αρνείται τη διαφάνεια ο έλεγχος για το πρώτο πεντάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την αλλαγή νομίσματος «θα γίνει, θα είναι ντάλα μεσημέρι και οι ευθύνες θα καταλογιστούν».
Η αμφιθυμία Θεοδωράκη
Η κυρία Γεννηματά βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Νίκο Αλιβιζάτο ενώ συναντήθηκε και με τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός απέφυγε να ενταχθεί οργανωτικά στη ΔΗΣΥ και φέρεται ως ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα.
Ο κ. Αλιβιζάτος αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου να ανακοινώσει το πλαίσιο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα. Με ενδιαφέρον αναμένεται το αν θα υιοθετήσει τις προτάσεις των ενδιαφερομένων για ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί η συμμετοχή στη διαδικασία νέων ανθρώπων και τμημάτων της κοινωνίας που δεν ανήκουν στην παραδοσιακό μηχανισμό του ΠαΣοΚ, κάτι που θα διασκεδάσει μια ακόμα ανησυχία του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, που για πολλούς κρατά το κλειδί του εύρους του εγχειρήματος, κρατά μια αμφίθυμη στάση. Στελέχη της Σεβαστουπόλεως μεταδίδουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείουν τη συμμετοχή στο εγχείρημα της δημιουργίας του νέου φορέα.
Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, που αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στις αρχές Σεπτεμβρίου, προτιμά στις δημόσιες δηλώσεις του να εστιάζει στα όσα χωρίζουν το κόμμα του από τη ΔΗΣΥ.
Δηλώνει ότι δεν έχει να απαντήσει σε καμία πρόταση αφού έχει τη δική του (Σκάι), τονίζει τη διαφωνία του με τον όρο Κεντροαριστερά, επιμένει στο «προοδευτικό Κέντρο» και δεν κρύβει ότι συμφωνεί με πολλές από τις θέσεις που εκφράζουν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: tovima.gr
22
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text