Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | «Πράσινο φως» για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Λευκάδα

«Πράσινο φως» για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Λευκάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Πράσινο φως» για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Λευκάδα

Από το Στάθη Κουσούνη.   Αδειες χορήγησαν οι αρμόδιες αρχές για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων πολυτελείας στην Κρήτη και στη Λευκάδα, ενώ σχεδιάζεται η λειτουργία μπουτίκ μονάδας σε διατηρητέο κτίριο της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε, υπό όρους, από πλευράς αρχαιολογικού νόμου, το αίτημα της εταιρείας Hotellas A.E. για τη χωροθέτηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος πολυτελείας σε έκταση ιδιοκτησίας της που βρίσκεται στον Δήμο Μυλοποτάμου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Αντιθέτως, δεν ενέκρινε αίτημα της ίδιας εταιρείας για την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος όπου βρίσκονται οι μινωικές εγκαταστάσεις και οι αρχαιότητες ιστορικών χρόνων. Από την πλευρά της, η εταιρεία Esiness S.A. εξασφάλισε άδεια δόμησης για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 4 αστέρων στη Λευκάδα.

Επίσης, ο φοροτεχνικός, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης κατέθεσε τη μοναδική προσφορά σε ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε το Ταμείο Εθνικής Αμυνας για τη μακροχρόνια εκμίσθωση διατηρητέου κτιρίου του που βρίσκεται επί της οδού Θ. Πουλίδου 62 στην Καβάλα. Στα σχέδια του πλειοδότη του διαγωνισμού είναι η μετατροπή του κτιρίου –γνωστού στους κατοίκους της Καβάλας ως «το σπίτι του Στρατηγού»– σε 5 αστέρων μπουτίκ ξενοδοχείο. Κατά τον κ. Κλειτσιώτη, η επένδυση θα γίνει από κοινού με Ρώσο ελληνικής καταγωγής που εργάζεται ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας.

Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Philoxenia στη Χαλκιδική αποφάσισε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας δυναμικότητας 150 δωματίων και την αναβάθμισή της από 3 σε 4 αστέρων. Το 80% της επένδυσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη σεζόν του 2018, οπότε το ξενοδοχείο θα λειτουργεί στην κατηγορία των 4 αστέρων, ενώ το υπόλοιπο της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τη σεζόν του 2019.

Στο μεταξύ, η αλυσίδα μπουτίκ ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών Aria Hotels άνοιξε πρόσφατα στην παλιά πόλη των Χανίων τον χώρο τέχνης Aria Concept Store. Ο εν λόγω χώρος θα λειτουργεί όλον τον χρόνο με σκοπό την ανάδειξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text