Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ελληνικό roadshow στο Λονδίνο, 20-21 Σεπτεμβρίου

Ελληνικό roadshow στο Λονδίνο, 20-21 Σεπτεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελληνικό roadshow στο Λονδίνο, 20-21 Σεπτεμβρίου

Από τον Ανέστη Ντόκα.   Το επόμενο ραντεβού των εισηγμένων επιχειρήσεων με τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχήματα της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ηδη έχει ξεκινήσει η προεργασία από τα στελέχη των Ελληνικών Χρηματιστηρίων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εισηγμένων εταιρειών στο 12ο κατά σειρά οδοιπορικό παρουσίασης (roadshow) που θα γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου ανελλιπώς πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση από το 2006 μέχρι και σήμερα. Το ετήσιο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο θα διεξαχθεί το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια εκδήλωση με αυξημένο ενδιαφέρον από τα ξένα funds.

Οι διοικήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος των συναντήσεών τους με τα ξένα funds στην παρουσίαση των επενδυτικών τους σχεδίων τη διετία 2017-2018. Ταυτόχρονα αναμένεται και η αξιολόγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τον οίκο FTSE, που θα γίνει κατά τη διάρκεια του ελληνικού roadshow στη βρετανική πρωτεύουσα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι διοικήσεις των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) έχουν λιγότερο άγχος. Αυτό συμβαίνει διότι η εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ και η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για τη δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου 2017 και συνεπώς δεν θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με τα ξένα επενδυτικά σχήματα, όπως είχε συμβεί στη περυσινή εκδήλωση. Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εταιρειών που έχουν ισχυρή παρουσία, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις.

Επίσης σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις αναμένεται να διαδραματίσει και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, στοιχείο το οποίο αναμένεται να βοηθήσει πολύ τους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ συγχρόνως θα επιτρέψει στις τράπεζες να λειτουργήσουν με στόχο την απελευθέρωση ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδότηση υγιών επενδυτικών σχεδίων.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text