Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ αρχίζει να δείχνει ανοδικές διαθέσεις ανακτώντας το μισό της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου

O ΓΔ αρχίζει να δείχνει ανοδικές διαθέσεις ανακτώντας το μισό της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 10.8) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,40% (στις 837 μονάδες στις 3.55 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες εκ των οποίων ο πιο σημαντικός, o DAX, καταγράφει νέο χαμηλό τριμήνου και πολλά άλλα τείνουν να κάνουν το ίδιο.

Μετά την προ εβδομάδος επιτυχία του ΓΔ να ξεπεράσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 μετατρέποντας την μεσοβραχυχρόνια τάση σε ανοδική, σήμερα έρχεται η δεύτερη επιτυχία η  υπέρβαση του μέσου άξονα των 835 μονάδων της σχεδόν δίμηνης διακύμανσής του των 812-858 μονάδων μετατρέποντας την διαγραμματική εμφάνιση του ΓΔ από neutral σε bullish.

Η επιτυχία του ΓΔ θα τριτώσει εάν σημειωθεί νέο υψηλό έτους άνω των 858 μονάδων, οπότε και εμείς θα προχωρήσουμε σε επαναγορές.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σε αντίθεση με τον θετικό ΓΔ, στην πραγματικότητα το ΧΑ είναι σήμερα αρνητικό αφού τα 2/3 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΕΕ, που κερδίζει πολύ περισσότερο του +3% όντας η αιτία του θετικού προσήμου του ΓΔ.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι η ΕΕΕ η οποία μετά την πρωινή ανακοίνωση ικανοποιητικότατων αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2017, ενισχύεται κατά +6,80% με αρκετά μεγάλους όγκους 40 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πετυχαίνοντας νέα υψηλά έτους και οκταετίας πλησιάζοντας τα 30 ευρώ των μέσων 2008. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕΕ, όπως και αρκετές, ευτυχώς, εισηγμένες στο ΧΑ εταιρίες είναι βασικά εξαγωγική μη εξαρτώμενη από την λιμνάζουσα αγορά της Ελλάδας.

Δευτεραθλήτρια της σημερινής συνεδρίασης είναι ο ΜΥΤΙΛ ο οποίος μετά το χθεσινό καταπληκτικό +3,20% με 500 χιλ τεμάχια συνεχίζει και σήμερα με νέα μικρότερη άνοδο +0,93% και με μικρότερο όγκο, 300 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας τον στροφέα των 8,74 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,70).

Μετοχές που πλησιάζουν τον στροφέα τους : διακρίνουμε μόνον δυο, τον ΜΥΤΙΛ και την μικρής εμπορευσιμότητας αλλά καλύτερου γραφήματος από του ΜΥΤΙΛ, την ΜΛΣ.

Πολύ καλό (εγκυμονούν άνοδο) είναι και το γράφημα της ΣΕΝΕΡ που σήμερα σημειώνει μικρή πτώση από το υψηλό έτους.

Αντίθετα, με μικρές σημερινές πτώσεις, χειροτερεύουν οριακά (με την έννοια ότι πλησιάζουν κρίσιμες στηρίξεις) τα γραφήματα των, ΜΕΛΑ, ΓΡΙΒ, ΕΥΑΠΣ, ΣΑΡ, ΦΦ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text