Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Χαρτοφυλάκιο συμβάσεων leasing πουλάει η PQH

Χαρτοφυλάκιο συμβάσεων leasing πουλάει η PQH

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαρτοφυλάκιο συμβάσεων leasing πουλάει η PQH

Στην πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου προχωρεί η PQH, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής των δεκαέξι πιστωτικών και χρηματοδοτικών υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, εγκαινιάζεται η δραστηριότητα του ειδικού εκκαθαριστή στη διαχείριση "κόκκινων" δανείων. 

Ειδικότερα, η πρώτη πώληση θα αφορά χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης περίπου 360 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία εκποίησης θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις συνολικής διάρκειας περίπου τεσσάρων μηνών: στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε αυτή των δεσμευτικών προσφορών.

Το υψηλότερο τίμημα, καταβλητέο σε μετρητά, είναι το μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης του χαρτοφυλακίου, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της επιλεξιμότητας των ενδιαφερομένων μερών. Τα μέρη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, μέσω της ιστοσελίδας της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. (https://www.pqh.gr/web).

"Με την πώληση αυτή, η PQH συμβάλλει στο άνοιγμα και στη σταδιακή ωρίμανση της αγοράς Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ελλάδα", καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή : capital.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text