Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάμπτεται προς μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Ο ΓΔ κάμπτεται προς μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 11/8) με τον ΓΔ να χάνει -0,88% (στις 826 μονάδες στις 3.55 μμ) με μέτριους για την εποχή όγκους (55 εκατ αναμενόμενα το κλείσιμο) ενώ πολύ πιο άσχημη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη όπου οι περισσότεροι δείκτες σημειώνουν σήμερα νέα χαμηλά τριμήνου επιβεβαιώνοντας την από δεκαημέρου καθοδική τάση αλλά και ο αμερικανικός Nasdaq χθες διέσπασε καθοδικά το κυλιόμενο μεσοπρόθεσμο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών .

Μέσα σε αυτήν την μάλλον δυσμενή διεθνή σκηνή, ο ΓΔ μέχρι χθες προσπαθούσε να επανέλθει σε ανοδική τάση με υπέρβαση του 50% ανοδικού retracement της διόρθωσης β’ 15νθημέρου Ιουλίου αλλά απέτυχε και σήμερα ο ίδιος δείκτες πισωγυρίζει καθοδικά διασπώντας την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και μετατρέποντας την βραχυμεσοπρόθεσμη τάση από ανοδική σε καθοδική. Ετσι, αυτή τη στιγμή όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ , εκτός των μεσομακροχρονίων ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80), είναι bearish που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να γινούν bearish και οι μεσομακροχρόνιοι και να ξαναδούμε τις 800 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα πωλήσεων από τον «προεξοφλητικό πωλητικό στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελίδα 130) κλείνοντας χειρότερα του -1%, το ΓΔ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 60-65% πουλώντας 1-2 από τις  μετοχές του.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό με τις 40 από τις 45 μετοχές που παρακολουθούμε να κινούνται αρνητικά και με 5, τις ΕΕΕ, ΦΡΛΚ, ΟΛΘ, ΝΗΡ και ΜΥΤΙΛ, να κινούνται θετικά, ενώ 4 μετοχές, οι ΙΑΣΩ, ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑ και ΜΙΓ, να χάνουν χειρότερα του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει αυτόν τον τίτλο σήμερα. Εάν οι, ΦΡΛΚ και ΕΕΕ, είχαν μεγάλους όγκους, θα τις ανακηρύσσαμε μετοχές της ημέρας καθώς σημειώνουν αυτή τη στισμή καλές ανόδους γύρω στο +2,50%, η ΕΕΕ σε νέα υψηλά έτους και ο ΦΡΛΚ να τα προσεγγίζει σε μικρή απόσταση.

Στον αντίποδα της ΕΕΕ είναι σήμερα η ΔΕΗ που σημειώνει νέα χαμηλά έτους κάτω των 2,10 ευρώ. Επίσης, τα χαμηλά έτους και ζωής παρά ένα λεπτό του ευρώ τείνει να σημειώσει και η αδελφή της ΔΕΗ, η ΑΔΜΗΕ.

Ο ΜΥΤΙΛ σήμερα τα πάει πολύ καλά με άνοδο +1% αναπληρώνοντας κατά το ήμισυ την χθεσινή μη αναμενόμενη πτώση και πλησιάζοντας και πάλι τον στροφέα των 8,71 ευρώ (σημερινή τιμή 8,58).

Ο ΣΑΡ παρά τα άριστα θεμελιακά στοιχεία τείνει να διασπάσει καθοδικά τον έγκυρο πωλητικό στροφέα των 12 ευρώ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ έχοντας πλέον δει αν ο ΓΔ έκλεισε καλύτερα ή χειρότερα του -1%.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text