Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να αναχαιτίσει την από μηνός μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί να αναχαιτίσει την από μηνός μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη είναι η σημερινή (Δευτ, 14/8) ανοδική αντίδραση της αγοράς. Η ενίσχυση του ΓΔ είναι μικρή (+0,40% στις 927 μονάδες στις 4.10 μμ), οι τζίροι είναι ακόμα πιο μικροί (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επίσης αντιδρούν μετρίως κατά μέσον όρο +1% από τα χαμηλά διμήνου όπου είχαν περιπέσει την περασμένη εβδομάδα.

Η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΧΑ δεν μας ενθουσιάζει καθόλου διότι ο ΓΔ παραμένει κάτω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων και, κυρίως, κάτω από τον δεξιό ώμο των 833 μονάδων του δίμηνου σχηματισμού «κεφάλι με ώμους».

Θα ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας μόνον εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 833 μονάδες (+1,20% από το κλείσιμο της Παρασκευής) ακυρώνοντας το αναφερθέν κεφάλι με ώμους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις γιατί όπως φαίνεται ο ΓΔ δεν θα διασπάσει καμία αξιόλογη σηματοδότρια πράξεων γραμμή.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα σαφώς ανοδικό καθώς τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται ανοδικά ενώ 3 μετοχές, οι ΝΗΡ, ΜΙΓ και ΑΤΤ, πετυχαίνουν ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Μετοχές που ξεχωρίζουν θετικά : Πρώτιστα ο ΜΥΤΙΛ ο οποίος με αξιόλογη άνοδο περίπου +2,50% και με καλούς όγκους, 140 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζει τον στροφέα του των 8,74 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,68).

Δεύτερη ξεχωρίζει η ΕΤΕ που και αυτή με καλή άνοδο περίπου +2% αλλά μέτριους όγκους περίπου 5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής προσπαθεί να πλησιάσει το τριπλό υψηλό έτους των  0,372 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,362 δηλαδή 3% κάτω από το υψηλό).

Και τρίτον, κάπως αξιοπρόσεκτες είναι σήμερα οι ΜΙΓ και ΝΗΡ, που με ανόδους λίγο πάνω από +3% προσπαθούν να αντιστρέψουν την ισχυρή καθοδική τάση που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα.

Ο ΔΤΡ σήμερα αντιδρά ανοδικά αλλά αν δεν ξεπεράσει τον ευδιάκριτο «ώμο» των 1080 μονάδων, από τεχνική άποψη δεν θα πρέπει να ελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον των trend followers (τρέχουσα τιμή 1066).

ΔΕΗ : Ισως είναι η πιο αδύναμη μετοχή μεγάλης εμπορευσιμότητας. Σήμερα αντιδρά μόνον κατά 1 λεπτό του ευρώ από το χαμηλό έτους των 2.08 ευρώ της Παρασκευής. Αιτία είναι προφανώς το αδιέξοδο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

ΣΑΡ και ΑΝΕΜΟΣ : δύο εκλεκτές μετοχές που με την σημερινή μικρή άνοδο προσπαθούν να αποφύγουν καθοδικές διασπάσεις γραμμές λαιμών (έγκυρων στηρίξεων).

Διανομές δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή σήμερα εκτός μερικώς σε ΕΥΔΑΠ.

Μετοχές με ελκυστικά για αγορές γραφήματα : είναι οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΛΣ, ΕΤΕ, ΦΡΛΚ και ΠΛΑΘ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text