Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπιδοφόρα θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 16/8, καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,58% (στις 841 μονάδες) αλλά με μέτριους όγκους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μετριότερες ανόδους (με τις οποίες ανακτάται περίπου το 1/5 της πρόσφατης τρίμηνης διόρθωσης αλλά δεν αναστρέφεται η καθοδική τάση) στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ο ΓΔ καταφέρνει, (α) να ξεπεράσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 827 μονάδων (β) να ξεπεράσει την κυλιόμενη τοπική κορυφή του – υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων των 833 μονάδων και, (γ) να ανακτήσει το 50% της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου ξεπερνώντας τις 835 μονάδες, με συνέπεια να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη διαγραμματική του εικόνα σε σχεδόν bullish (θα γίνει πλήρως bullish εάν σημειώσει νέο υψηλό άνω των 858 μονάδων).

Εάν ο ΓΔ διατηρήσει την δύναμή του μέχρι το κλείσιμο, εμείς θα προχωρήσουμε σε επαναγορές μετοχών ως εξής :


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα αγορών από τον προεξοφλητικό στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα εκδόσεων Eurocapital, σελ 54), κλείνοντας άνω των 840 μονάδων (+1,50%), το ΤΧ θα επαναφέρει την μετοχική του έκθεση από 65% σε 80% έως 85% αναλόγως των συνολικών τζίρων.

Μετοχές

Μόνον 5 από τις 45 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά και με πτώσεις μικρότερες του -1% ενώ από τις υπόλοιπες ανοδικές οι 7, οι ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΘ, ΧΑΚΟΡ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ και ΕΥΑΠΣ, κερδίζουν από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : Δυο μετοχές αξίζουν σήμερα αυτόν τον τίτλο, η ΕΤΕ και η ΜΠΕΛΑ. Η πρώτη με καλή άνοδο +2,80% και μέτριους όγκους 14 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση της εμφανούς αντίστασης – 4πλής κορυφής των 0,371 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,374) και η δεύτερη πραγματοποιεί ανοδική αναστροφή τύπου ακίδας V με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +5,50% αυτή τη στιγμή και με πολύ μεγάλο τζίρο που πλησιάζει τα 5 εκατ.

Επίσης ο ΦΡΛΚ δίνει σήμερα σήματα αγορών, ηπιότερα από της ΕΤΕ, με επίτευξη νέου υψηλού έτους αλλά με μέτριο τζίρο.

Επίσης ανοδική αναστροφή ακίδας τύπου V (αλλά ηπιότερης μορφής τόσο από άποψης όγκων όσο και από άποψης ποσοστιαίας ανόδου) δίνει σήμερα και η εξίσου υποτιμημένη ή μάλλον υπερδιορθωμένη ΕΥΔΑΠ.

Νέα υψηλά : σήμερα πετυχαίνουν οι, ΠΛΑΘ, ΕΤΕ και ΦΡΛΚ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών όπως δίνουν οι ΕΤΕ και ΦΡΛΚ. Διακρίνουμε τις, ΑΡΑΙΓ, ΑΝΕΜΟ, ΣΕΝΤΡΙΚ και ΜΥΤΙΛ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% : διαβάζοντας τα παραπάνω φαίνεται ότι θα διαλέξουμε μεταξύ των  ΕΤΕ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΔΑΠ και ΠΛΑΘ. Και σε δεύτερη επιλογή θα είναι οι τείνουσες να πετύχουν υψηλά έτους ΑΡΑΙΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΣΕΝΤΡΙΚ και ΜΥΤΙΛ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text