Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ακυρώσει την κακή του εμφάνιση της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής (18/8)

Ο ΓΔ προσπαθεί να ακυρώσει την κακή του εμφάνιση της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής (18/8)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενώ την Παρασκευή, 18/8, είχαμε φοβηθεί ανάπτυξη καθοδικής τάσης στο ΧΑ (παρασυρόμενο από την εμφανή καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια), φόβος που θα επιβεβαιωνόταν με καθοδική διάσπαση του σημαντικού τοπικού πυθμένα των 823 μονάδων, εν τούτοις σήμερα (Δευτ, 21/8) ο ΓΔ προσπαθεί να σημειώσει τοπική αναστροφή επανερχόμενος σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση.

Αιτία της σημερινής ήπιας ανοδικής αναστροφής είναι η βελτίωση κατά μια βαθμίδα (από CCC σε Β-, που ακόμα και αυτή αντιστοιχεί σε κερδοσκοπική κατηγορία) του αξιόχρεους του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που επέτρεψε σε μερικά διεθνή κεφάλαια να αυξήσουν οριακά την συμμετοχή του στο ΧΑ.

Έτσι, από το σημερινό άνοιγμα ο ΓΔ είχε τιναχθεί στις 631, 5 μονάδες (+0,80% από το κλείσιμο της Παρασκευής) δηλαδή 3 μονάδες πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 828,5, αλλά αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ λαμβάνει χώρα ενδοημερήσια διόρθωση που ωθεί τον ΓΔ μια μονάδα άνω της γραμμής του ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων.

Γενικά, η παραπάνω σημερινή μικρή άνοδος του ΓΔ καθώς και οι μικροί τζίροι (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) καθόλου δεν μας ικανοποιούν και έτσι, συνεχίζουμε να έχουμε το φόβο μήπως ο ΓΔ ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς δείκτες προς σαφή καθοδική τάση και σε επίπεδα κάτω των 800 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές αφού ο ΓΔ δεν φανερώνει αξιόλογη ανοδική δυναμική αλλά ούτε θα κάνουμε και πωλήσεις καθώς θα είναι απίθανο για τον ΓΔ να χτυπήσει το stop loss του χαμηλού 20 ημερών των 812 μονάδων.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης κατιδίαν μετοχών. Μπορεί οι ανοδικές μετοχές να είναι σχεδόν διπλάσιες των καθοδικών, αλλά καμία δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : πλησιάζει σήμερα αυτόν το τίτλο η ΜΟΗ που κερδίζει αυτή τη στιγμή +2,99% με ικανοποιητικούς όγκους 110 χιλ τεμαχίων απομακρυνόμενη από την στήριξη των 18,60 ευρώ (της οποίας καθοδική διάσπαση θα σηματοδοτούσε μερικές πωλήσεις  (τρέχουσα τιμή 19,30)

Δεύτερη μετοχή που τραβά την θετική προσοχή μας είναι η ΕΛΛ (+1,30%) που πλησιάζει με ικανοποιητικούς όγκους 4 χιλ τεμαχίων το υψηλό έτους των 14,80 (τρέχουσα τιμή 14,62).

Επίσης, θετικές εντυπώσεις αποκομίζουμε από τις ταπεινές (από άποψης εμπορευσιμότητας) ΠΛΑΘ και ΜΛΣ που τείνουν να πετύχουν νέο υψηλό έτους.

Στον αντίποδα δεν μας αρέσουν σήμερα ο ΣΑΡ (-0,80%) που γυροφέρνει στην στήριξη – stop loss των 12 ευρώ και η ΜΠΕΛΑ που με την σημερινή πτώση -0,85% χάνει το μισό της εκπληκτικής ανατρεπτικής (+8%) ανόδου της περασμένης Τετάρτης.

Οι τραπεζικές μετοχές πάνε λίγο καλύτερα από τις μη-τραπεζικές καθώς ο ΔΤΡ (τραπεζικός δείκτης) με την σημερινή άνοδό του +0,80% ανεβαίνει στο άνω ήμισυ της δίμηνης διακύμανσής του, πάνω από τις 1050 μονάδες (τρέχουσα τιμή 1055).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ με την ευχή ο ΓΔ να ξαναγυρίσει κοντά στο άνοιγμά του, αν είναι δυνατόν πάνω από τις 830 μονάδες (+0,70%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text