Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και του Χ.Α. «βλέπει» η Handelsblatt

Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και του Χ.Α. «βλέπει» η Handelsblatt

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και του Χ.Α. «βλέπει» η Handelsblatt

Φως στο τούνελ διακρίνουν για την ελληνική οικονομία χθεσινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ειδικότερα, η Handelsblatt μιλάει για ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενη τις προβλέψεις των πιστωτών της χώρας, αλλά και των οίκων αξιολόγησης για τον ρυθμό ανάπτυξης, την έξοδο στις αγορές, αλλά και την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Προσθέτει, πάντως, ότι ο ασθενής δεν έχει αναρρώσει ακόμη πλήρως. Επίσης, η Die Welt υποστηρίζει ότι ύστερα από οκτώ χρόνια κρίσης έρχονται καλές ειδήσεις για την Ελλάδα και ότι η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι.

Στο δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 ο δείκτης του Χρηματιστηρίου βρισκόταν στις 442 μονάδες, σήμερα έχει αυξηθεί κατά 90%.

Η επίδοση αυτή, κατά τον συντάκτη του δημοσιεύματος, οφείλεται κυρίως στις αγορές ξένων επενδυτών. Μάλιστα επικαλείται αναλυτές που διακρίνουν την αρχή ενός μεγάλου ράλι στο Χρηματιστήριο, καθώς –σε αντίθεση με άλλα– έχει ακόμη περιθώρια ανάπτυξης.
Με 830 μονάδες, σημειώνει η εφημερίδα, ο δείκτης απέχει ακόμη πολύ από τις 5.000, μονάδες που βρισκόταν προ κρίσης. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι και τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι καλά, ότι μετά εννέα χρόνια ύφεσης, με μια μικρή διακοπή ανάκαμψης το 2014, φέτος προβλέπεται να αυξηθεί το ΑΕΠ και πως ο προϋπολογισμός έχει εξυγιανθεί.

Aκόμη, φαίνεται να έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος του Grexit. Επιπλέον, μετά τις γερμανικές εκλογές, η κυβέρνηση μπορεί να προσβλέπει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς στο σημερινό του επίπεδο του 180% του ΑΕΠ δεν είναι βιώσιμο.
Προσθέτει, πάντως, πως ο ασθενής δεν έλαβε ακόμη εξιτήριο, καθώς η χώρα συνεχίζει να εξαρτάται από δανεικά και τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η Die Welt, εξάλλου, σημειώνει ότι έπειτα από οκτώ χρόνια συλλογικής κατάθλιψης, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται εν μέρει και εκτιμά ότι αναμένεται ανάπτυξη 2% για το 2017.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι εικόνες άστεγων συνταξιούχων, απεργών του Δημοσίου και άνεργων νέων εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία, καθώς μεταξύ άλλων η ανεργία φτάνει το 23%.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text