Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με λιγοστές δυνάμεις (λιγοστούς αγοραστές) προσπαθεί να ξεφύγει από τον διπλό πυθμένα των 623 μονάδων

Ο ΓΔ με λιγοστές δυνάμεις (λιγοστούς αγοραστές) προσπαθεί να ξεφύγει από τον διπλό πυθμένα των 623 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η σημερινή (Τρίτης, 22/8) εμφάνιση του ΓΔ ο οποίος με πολύ μικρή άνοδο +0,45% (στις 830 μονάδες στις 3.50 μμ) και με πολύ μικρούς όγκους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) προσπαθεί να αποφύγει την καθοδική διάσπαση του εγγύτατα ευρισκομένου διπλού πυθμένα των 823 μονάδων, η οποία διάσπαση αν γίνει θα προσδώσει στην καμπύλη του μια όψη πολύ επίφοβη για ανάπτυξη καθοδικής τάσης.

Αν όμως ο ΓΔ καταφέρει σήμερα και κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων (+0,30% από το χθεσινό κλείσιμο) και ιδίως πάνω από τις 835 μονάδες  (+1,10%) που είναι ο μέσος άξονας της δίμηνης διακύμανσής του, τότε εμείς θα πιστέψουμε ότι μπορεί να αποφύγουμε την επικρεμάμενη καθοδική αναστροφή και να προχωρήσουμε προς το υψηλό έτους των 858 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα δεν θα κάνει πράξεις γιατί όπως φαίνεται από τον πολύ μικρό τζίρο, δεν υπάρχουν αποφασιστικοί πωλητές που θα ρίξουν το ΓΔ κάτω από το stop loss μας των 812 μονάδων για να πουλήσουμε, αλλά ούτε υπάρχουν αποφασιστικοί αγοραστές που θα ανεβάσουν τον ΓΔ πάνω από το buy stop μας – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 850 μονάδων για να αγοράσουμε.

Μετοχές

Μικρό είναι το ενδιαφέρον της μέχρι τούδε σημερινής συνεδρίασης όπως δείχνουν οι ελάχιστοι όγκοι αλλά και η απουσία μετοχών με μεγάλες μεταβολές τιμών. Καμία μετοχή δεν κερδίζει πάνω από +2% και καμία δεν χάνει χειρότερα του -1%.

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι ισάριθμες των καθοδικών που σημαίνει ότι η άνοδος του ΓΔ οφείλεται στην άνοδο ολίγων δεικτοβαρών μετοχών όπως των τραπεζικών και της ΕΕΕ.

Θετικές εντυπώσεις μας δίνουν σήμερα οι εξής μετοχές :

Καταρχήν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να κερδίζει +1,20% και να κινείται σαφώς στο άνω μισό της δίμηνης οριζόντιας διακύμασνής του εμφανίζοντας μάλλον bullish γράφημα.

Ακόμα πιο θετικές εντυπώσεις μας δίνουν οι ΓΕΚ, ΜΥΤΙΛ και ΣΕΝΕΡ οι οποίες έστω και με μικρές ανόδους και με μικρούς όγκους πλησιάζουν  τις καλογραμμένες αντιστάσεις – στροφείς τους και ετοιμάζονται για σήματα αγορών που πιθανότατα θα δώσουν αν ο ΓΔ καταφέρει και ξεπεράσει το threshold των 835 μονάδων.

Αρνητικές εντυπώσεις μας δίνουν οι ΜΠΕΛΑ και ΣΑΡ. Η πρώτη διότι χάνει τα 2/3 της ισχυρότατης +8% αντιστρεπτικής ανόδου – ακίδας πυθμένα της περασμένης Τετάρτης και η δεύτερη γιατί γυροφέρνει στην στήριξη-stop loss των 12 ευρώ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να κλείσει τουλάχιστον πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων (+0,30%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text