Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Αντιδρούν οι εφοριακοί στην αξιολόγηση

Αντιδρούν οι εφοριακοί στην αξιολόγηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αντιδρούν οι εφοριακοί στην αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες των δανειστών και του ελέγχου που θα διενεργήσουν οι θεσμοί στα μέσα Οκτωβρίου. Μετά τη ΔΕΘ το θέμα αυτό αναμένεται να ανοίξει για τα καλά, με την κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την ΑΔΕΔΥ και τους εφοριακούς σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία των εσόδων.

Με απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) έχει καλέσει από τα τέλη Ιουλίου όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να πραγματοποιήσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου για να αποφασίσουμε συλλογικά και δημοκρατικά μορφές πάλης κατά της αξιολόγησης.

Ήδη οι εφοριακοί έχουν απορρίψει το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για την εφάπαξ αξιολόγηση, αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης, κηρύσσοντας μάλιστα παράλληλα απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Για τον διοικητή της ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θεωρείται κρίσιμο στοίχημα. Σε όλους τους τόνους έχει διαβεβαιώσει τους υπαλλήλους ότι απολύσεις δεν προβλέπονται, ενώ εμφανίζεται βέβαιος πως ακόμα και όσοι ενταχθούν στο σύστημα κινητικότητας θα είναι ελάχιστοι.

«Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η κάθετη αξιολόγηση από τον προϊστάμενο προς τον υφιστάμενο αλλά και αντίστροφα, όπως και η αυτοαξιολόγηση» αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ στα Νέα, περιγράφοντας ένα σχήμα κυκλικής αξιολόγησης 360 μοιρών με διαφανείς διαδικασίες.

Το στοίχημα της εφάπαξ αξιολόγησης καταλληλότητας, διότι από το 2018 θα εφαρμόζεται ετήσια αξιολόγηση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις έως το τέλος του έτους για την ΑΑΔΕ. Οι εφοριακοί επί του παρόντος συνεχίζουν να βλέπουν πίσω από την εφάπαξ αξιολόγηση νέες διαθεσιμότητες και εξατομίκευση της μισθοδοσίας.

 

 

Πηγή : cnn.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text