Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά τείνει να πάρει καθοδική τάση καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη πτώση προς την στήριξη – διπλό πυθμένα των 823 μονάδων

Η αγορά τείνει να πάρει καθοδική τάση καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη πτώση προς την στήριξη – διπλό πυθμένα των 823 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη για τους longs (αγορασμένους) είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 29/8) με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη πτώση -1,80% (στις 823 μονάδες) με αυξημένους σε σχέση με τους χθεσινούς και προχθεσινους τζίρους που πιθανόν να ξεπεράσουν σήμερα τα 50 εκατ . Το δυσάρεστο της σημερινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι ο ΓΔ  τείνει να διασπάσει καθοδικά την σημαντική ενδιάμεση στήριξη – διπλό πυθμένα – χαμηλό κλείσιμο τριών εβδομάδων των 823 μονάδων.

Αιτία της σημερινής πτώσης φέρεται να είναι η προκλητική εκτόξευση μεγάλου πυραύλου από την απειλούσα τις ΗΠΑ (!) Βόρειο Κορέα. Ήδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχονται σημαντικές πωλητικές πιέσεις προς χαμηλά τετραμήνου.

Μετά την κορυφή των 858 μονάδων των μέσων Ιουλίου και την 40ήμερη ανάπαυλα στο εύρος των 812-858 μονάδων, ο ΓΔ είναι ευάλωτος στο να δώσει σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων ή αγορών.  Ενώ στις 16 Αυγούστου το εκκρεμές του ΧΑ έδειχνε προς συνέχιση του ράλι του α’ εξαμήνου του 2017 προς νέα υψηλά έτους, προς τις 900 μονάδες, σήμερα το εκκρεμές παίρνει αντίθετη, καθοδική, κατεύθυνση προς το θερινό χαμηλό των 812 μονάδων το οποίο αν σπάσει καθοδικά, πιθανόν να ακολουθήσει φθινοπωρινή ταλαιπωρία κάτω των 800 μονάδων.


Εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε την έκβαση της κορεάτικης κρίσης και το αν η επαπειλούμενη σημερινή - καθοδική διάσπαση των 823 μονάδων (εφόσον γίνει σε τιμές κλεισίματος) ακολουθηθεί και από καθοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού των 812 μονάδων του τρίμηνου σχηματισμού κεφαλιού με ώμους στο γράφημα του ΓΔ. Απλά θα εφαρμόσουμε τα συστήματα συναλλαγών μας.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 823 μονάδων (-1,85%), το ΤΧ εφαρμόζοντας το σήμα πωλήσεων στον ΓΔ από το σύστημα του «προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα», θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 60% έως 65%. Οι επόμενες πωλήσεις θα γίνουν αν διασπασθεί καθοδικά η γραμμή λαιμού των 812 μονάδων.

Μετοχές

Στη σημερινή δύσκολη συνεδρίαση θα διαχωρίσουμε τις 46 μετοχές που παρακολουθούμε σε δυο ομάδες, στις ανθεκτικές με πτώση μικρότερη του -1,20% και τις διανεμόμενες με πτώση χειρότερη του -1,20% και με μεγάλους όγκους.

Σαν ανθεκτικές ξεχωρίζουν οι, (με πτώση έως -0,60%) ΣΑΡ, ΕΕΕ, ΕΛΛ και ΔΕΗ και οι με πτώση από -0,60% έως -1,20% οι ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΛΛΑΚΤ.  Από τις διανεμόμενες (με πτώση χειρότερη του -1,20% και με μεγάλους όγκους) ξεχωρίζουν οι, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ , και από τις με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% οι, ΦΡΛΚ, ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΣΕΝΕΡ.

Σε περίπτωση σήματος πωλήσεων με καθοδική διάσπαση των 823 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει ισοποσοστιαία 20%-25% από όλες τις μετοχές του.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text