Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί «να σταθεί στα πόδια του» μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα που τον έστειλε στις περίπου 820 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί «να σταθεί στα πόδια του» μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα που τον έστειλε στις περίπου 820 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη εμφανίζεται σήμερα (Τετ, 30.8) η αγορά καθώς μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση -1,77%, αντί οι επενδυτές να αποδοθούν σε αγορές (αφού ο ΓΔ βρέθηκε 36 μονάδες ή -4,20% κάτω από το θερινό υψηλό των 858 μονάδων), αυτοί δείχνουν επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής αρκούμενοι σε πολύ λίγες αγορές (όπως δείχνει ο μικρός αναμενόμενος τζίρος των 40 εκατ) και  προσφέροντας πολύ μικρό πριμ (+0,30% στον ΓΔ) από το χθεσινό κλείσιμο.

Όταν λήξει η σημερινή συνεδρίαση θα την αξιολογήσουμε ως εξής :

Αν ο ΓΔ ανακτήσει μην μισή χθεσινή πτώση κλείνοντας πάνω από τις 830 μονάδες (+1%) όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30, τότε θα δικαιολογηθούν ελπίδες ότι η χθεσινή καθοδική διάσπαση των ΕΚΜΟ30 των 830 μονάδων και του διπλού πυθμένα των 823 μονάδων πιθανόν να είναι fake (ψευδής).

Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 830 μονάδων και ιδίως κάτω του σημερινού ανοίγματος των 828 μονάδων (ώστε το ημερήσιο καντήλι του ΓΔ να καταλήξει σε μαύρο), τότε η σημερινή συνεδρίαση θα θεωρηθεί αρνητική με κίνδυνο να συνεχιστή η κατάβαση προς τις 812 μονάδες (χαμηλό διμήνου).


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες από τις καθοδικές αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% όπως και καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -1,50%.

Επίσης, καμία μετοχή δεν διανέμεται ή συσσωρεύεται σήμερα αφού καμία δεν διακινεί όγκο μεγαλύτερο από τον χθεσινό.

Δίνουμε κάποια εύσημα σε τρεις μόνον μετοχές, στην ΙΝΛΟΤ που μετά την χθεσινή αντίστασή της στην γενική πτώση (κλείνοντας με μηδενική μεταβολή), σήμερα σημειώνει υψηλό μήνα με μικρή άνοδο +1% αλλά καλούς όγκους 260 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμή. Επίσης εύσημα δίνουμε και στις μικρής εμπορευσιμότητας ΧΑΚΟΡ και ΜΛΣ οι οποίες με μικρές ανόδους, +0,80% και +1,70% αντίστοιχα, πλησιάζουν το υψηλό έτους διατηρώντας άθικτη την ανοδική τους τάση.

Οι τράπεζες σημειώνουν μεν μεγαλύτερες ανόδους από τις μη-τράπεζες (ΔΤΡ +0,80% έναντι +0,30% του ΓΔ) οι οποίες όμως είναι ανεπαρκέστατες αν συγκριθούν με τις χθεσινές βυθίσεις (ο ΔΤΡ χθες βυθίστηκε κατά σχεδόν -5%).

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ φοβούμενοι ότι ο ΓΔ δεν θα μπορέσει να πιάσει το κλείσιμο του +1% που θα μας ικανοποιούσε.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text