Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει να διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 822 μονάδων ενισχύοντας έτσι την μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Ο ΓΔ τείνει να διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 822 μονάδων ενισχύοντας έτσι την μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 31/8/2017, ώρα 3.50 μμ) καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή πτώση -0,20% και μικρό τζίρο, 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, σχεδόν  ¨ακουμπά¨ το ΧΚ20 των 822 μονάδων που για εμάς παίζει ρόλο συστημικού stop loss.

Η ανωτέρω επαπειλούμενη καθοδική διάσπαση δεν φαίνεται να έχει ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις αφού η ημερήσια πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή, οι συνολικοί τζίροι επίσης μικροί ενώ είναι ασαφείς οι επιβεβαιώσεις από το εξωτερικό καθώς οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σε σαφή καθοδική αγορά στα χαμηλά τετραμήνου και οι αμερικανικοί σε πλευρική-ανοδική αγορά κοντά στα ψηλά έτους, αλλά είναι ασαφής η συσχέτιση των δύο ομάδων δεικτών καθώς το ευρώ κατά τους τελευταίους 3-4 μήνες έχει κερδίσει +15% έναντι του δολαρίου, οπότε οι αμερικανικοί δείκτες για τους κατόχους ευρώ βρίσκονται πολύ χαμηλότερα και οι ευρωπαϊκοί δείκτες για τους κατόχους δολαρίου πολύ ψηλότερα.

Για αυτό το λόγο, το ΤΧ θα προχωρήσει σε μικρές πωλήσεις σε περίπτωση που σήμερα ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον «πωλητικό στροφέα» των 822 μονάδων.

Γενικά, η ελληνική αγορά σήμερα δείχνει αδυναμία και πτωτική προδιάθεση.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 822 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 60% σε 50% έως 55%.

Μετοχές

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον από άποψης μετοχών. Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή 4πλάσιες των  ανοδικών αλλά μόνον μια, η ΠΕΙΡ, καταγράφει μεγάλη πτώση, λίγο χειρότερη του -3%, σε σύγκριση με καμία εμπορεύσιμη μετοχή που να καταγράφει μεγάλή άνοδο μεγαλύτερη του +1,50%.

Θετικές εντυπώσεις μας δίνουν μόνον οι ΕΕΕ και ΧΑΚΟΡ που σημειώνουν με ήπιο τρόπο νέα υψηλά έτους και ο χαμηλής εμπορευσιμότητας ΑΒΑΞ που πλησιάζει τον στροφέα του με μικρή άνοδο  και μικρούς όγκους.

Αρνητικές εντυπώσεις μας δίνουν οι ΕΤΕ που δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση της εμφανούς στήριξης των 0,342 ευρώ , η ΜΠΕΛΑ που πλησιάζει το χαμηλό 6μήνου των 13,80 ευρώ , ο ΟΠΑΠ που πλησιάζει το στοπ των 9,25 ευρώ και ο ΑΝΕΜΟΣ που πλησιάζει το στοπ των 1,44 ευρώ.

Το ΤΧ κατέχει ΕΤΕ και ΑΝΕΜΟ τις οποίες θα πουλήσει αν αυτές διασπάσουν τα στοπ και ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 822 μονάδων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει βαστήξει τις 822 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text