Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Ρεκόρ προσέλευσης στην έκθεση για τους Πινκ Φλόιντ

Ρεκόρ προσέλευσης στην έκθεση για τους Πινκ Φλόιντ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρεκόρ προσέλευσης στην έκθεση για τους Πινκ Φλόιντ

Απο τη Χριστίνα Σανούδου.   Οι αέναοι πειραματισμοί τους, οι φιλοσοφικοί στίχοι, τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ στις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και η άρνησή τους να συμπεριφερθούν σαν διασημότητες (συνήθως κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού μακριά από τους ίδιους) ανέδειξαν σχεδόν εξαρχής τους Πινκ Φλόιντ ως μοναδική περίπτωση στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Πάνω από δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου (το «Endless River» του 2014 περιλάμβανε κυρίως παλαιότερο ανέκδοτο υλικό) και 12 χρόνια μετά την ιστορική επανένωσή τους για μία βραδιά, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Live 8, παραμένουν ένα από τα πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών έχοντας πουλήσει περισσότερους από 250 εκατ. δίσκους παγκοσμίως. Ομως οι λάτρεις της μουσικής της μπάντας δεν είναι οι μόνοι που έσπευσαν να επισκεφθούν την έκθεση του λονδρέζικου Victoria & Albert Museum, με τίτλο «Their Mortal Remains», στους τρεισήμισι μήνες λειτουργίας της. Η διοίκηση του μουσείου μόλις ανακοίνωσε την παράταση του αφιερώματος για δύο εβδομάδες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης, την 1η Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται αναμφίβολα για την πιο επιτυχημένη μουσική διοργάνωση όλων των εποχών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αναδρομική έκθεση για τον Ντέιβιντ Μπόουι, που πραγματοποιήθηκε το 2013 και έκοψε 311.000 εισιτήρια. Στην ουσία, βεβαίως, παραμένει η πιο επιτυχημένη παραγωγή στην ιστορία του V&A, αφού πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι την είδαν από κοντά στη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της. Οσον αφορά τις εκθέσεις του μουσείου που δεν διέσχισαν τα βρετανικά σύνορα, στην κορυφή βρίσκεται η αναδρομική του σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ Μακουίν, με 480.000 επισκέπτες σε διάστημα 21 εβδομάδων. Το σόου για τους Φλόιντ, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει φωτογραφίες, εξώφυλλα άλμπουμ, αφίσες, σκηνικά από συναυλίες, δείγματα του εξοπλισμού τους και ιστορικά στοιχεία, έχουν ήδη επισκεφθεί 300.000 άτομα, ενώ οι ηλεκτρονικές κρατήσεις συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text