Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επανέρχεται ο κίνδυνος να δώσει ο ΓΔ σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση κυλιόμενου χαμηλού 20 ημερών

Επανέρχεται ο κίνδυνος να δώσει ο ΓΔ σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση κυλιόμενου χαμηλού 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερνή συνεδρίαση (Παρ, 1/9) είναι ευχάριστη στους longs καθώς ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.20 μμ, συγνώμη για την καθυστέρηση)  με μέτρια πτώση -0,75% (στις 819 μονάδες) και μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά τον τριπλό πυθμένα των – χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 822-823 μονάδων .

Η διάσπαση παίρνει μέτριο σκόρ στην κλίμακα του point system διότι η κύρια τάση είναι ακόμα θετική και οι επιβεβαιώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια δεν είναι σαφείς λόγω νομισματικών ανακατατάξεων (άνοδος ευρώ / πτώση δολαρίου κατά περίπου +15% τους τελευταίους 3-4 μήνες).

Για αυτό το ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα σε περιορισμένες πωλήσεις.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 822 μονάδες το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 60% σε 50% έως 45%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μια μετοχή, η δευτερευούσης σημασίας ΧΑΚΟΡ, πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με τις σημαντικές ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : μετά βίας θα θεωρήσουμε την ΧΑΚΟΡ διότι ναι μεν το ποσοστό ανόδου είναι μεγάλο +5,50% αλλά ο τζίρος δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, μόνον 80 χιλ ευρώ και γενικά η μετοχή αυτή έχει χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Θετικά κινούνται με μέτριες ανόδους από +0,80% έως +1,50% οι, ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ, ΕΕΕ, ΒΙΟ και ΙΝΛΟΤ. Εξ αυτών μεγάλους όγκους διακινεί η ΙΝΛΟΤ λόγω διχογνωμίας που ξέσπασε μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της εταιρίας και γενικά για την  λογιστική της κατάσταση.

Από διαγραμματικής άποψης τα πράγματα δεν είναι καλά για τις τράπεζες. Ο ΔΤΡ σήμερα πλησιάζει επικίνδυνα σε απόσταση 1,50% την ψυχολογική στήριξη – σηματοδότρια μεσοπρόθεσμων πωλήσεων των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1015) ενώ δυο τράπεζες, οι ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ έχουν ήδη διασπάσει καθοδικά σημαντικές στηρίξεις τους. Αν ο ΔΤΡ κατά την επόμενη εβδομάδα σπάσει καθοδικά τις 1000 μονάδες, τότε θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να οδηγηθεί ο ΓΔ προς τις 800 μονάδες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text