Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πιέζεται και σήμερα, αλλά με μειωμένη ένταση, στα χαμηλά διμήνου των 810-815 μονάδων

Ο ΓΔ πιέζεται και σήμερα, αλλά με μειωμένη ένταση, στα χαμηλά διμήνου των 810-815 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη παραμένει και σήμερα (Τετ, 6/9) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) μικρή πτώση -0,10% (στις 812 μονάδες) με μικρούς όγκους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης κινούμενα με μικρές μεταβολές σε χαμηλά εποχής ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη καθώς ο εν λόγω δείκτης διαγράφει κάτι σαν τρίμηνο σχηματισμό «κεφαλιού με ώμους» με γραμμή λαιμού στις 812 μονάδες που διασπάσθηκε καθοδικά την Δευτέρα και που έγιναν προσπάθειες χθες Τρίτη να ακυρωθεί αυτή η διάσπαση.

Η μεσοπροθέσμως άσχημη (bearish) διαγραμματική εικόνα του ΓΔ θα βελτιωθεί αν γίνει επάνοδος πάνω από την κυλιόμενη κορυφή των 825 μονάδων (απαιτείται άνοδος +1,50% από το χθεσινό κλείσιμο) ενώ θα αποκατασταθεί η  πλευρική εικόνα εάν ξεπερασθεί η κορυφή – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 842 μονάδων (απαιτείται άνοδος +3,70% από το χθεσινό κλείσιμο).

Δηλαδή θέλουμε ακόμα πιο πολύ  δουλειά για να επανέλθει το ΧΑ στην bullish (αισιόδοξη ανοδική) κατάσταση που είχε στο πρώτο εξάμηνο του 2017.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι περίπου ίσες με τις καθοδικές ενώ δύο μετοχές, οι ΝΗΡ και ΜΙΓ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας :Θα λέγαμε ότι είναι ο ΝΗΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +9,50% από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε με αρκετά μεγάλους όγκους (170 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) διασπώντας ανοδικά την μεσοπρόθεσμη αντίσταση  των 0,29 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,317). Θα απαιτούσαμε μεγαλύτερους όγκους, πάνω από 300 χιλ τεμάχια δηλαδή τζίρο πάνω από 100 χιλ ευρώ για να πούμε ότι γίνεται πολύ ισχυρή διάσπαση.

Η ΜΙΓ  προσπαθεί να σημειώσει αναστροφή ακίδας πυθμένα με άνοδο +3,30% και ανεπαρκείς όγκους 1,5 εκατ τεμαχίων ή τζίρου 110 χιλ ευρώ.

Ο ΣΑΡ προσπαθεί να ανακτήσει την ισχυρότατη στήριξη των 12 ευρώ που έχασε τις τελευταίες μέρες, αλλά δυσκολεύεται (σημερινή άνοδος +2,50% στα 11,90 ευρώ). Η μετοχή κινδυνεύει από καταρράκτη.

Η ΕΥΔΑΠ απαιτεί την προσοχή μας καθώς με την σημερινή άνοδο +1,80% με αξιόλογους όγκους 100 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, αλλάζει την διαγραμματική της εικόνα από πλευρική σε bullish.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα η ΠΛΑΘ διασπώντας ανοδικά την αντίσταση των 3,03 ευρώ (τρέχουσα τιμή 3,07) και σημειώνοντας νέα υψηλά έτους.

Οι τράπεζες από πτώση -2%  (στον ΔΤΡ) που σημείωναν πριν μερικές ώρες, τώρα βρίσκονται στο on par 0% προσπαθώντας να βγουν με θετικό πρόσημο και ύστερα να επιτεθούν για ανακατάληψη του σημαντικού ψυχολογικού επιπέδου των 1000 μονάδων που έχασαν πριν λίγες μέρες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text