Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Η Four Seasons θα λειτουργήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η Four Seasons θα λειτουργήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Four Seasons θα λειτουργήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Από τον Στάθη Κουσούνη.   H διεθνής ξενοδοχειακή εταιρεία Four Seasons Ηotels and Resorts θα λειτουργήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης το πρώτο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημά της στην Ελλάδα με την επωνυμία Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκαναν από κοινού, χθες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Aστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ και η Four Seasons, τονίζοντας ότι το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων την άνοιξη του 2018. Οπως είχε γράψει η «Κ», η Four Seasons αποτελούσε για τους ιδιοκτήτες της «Αστήρ» την επικρατέστερη επιλογή για την ανάθεση της διαχειριστικής λειτουργίας του θρυλικού συγκροτήματος και απέμενε η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική συμφωνία, η οποία θα έχει πολυετή διάρκεια. Ουσιαστικά, υπό τη νέα του επωνυμία το συγκρότημα καλύπτει και τα δύο πρώην ξενοδοχεία Arion και Τhe Westin Athens ή «Ναυσικά», όπως ονομαζόταν παλαιότερα.

Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με βάση τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, υπολογίζεται να λειτουργήσουν εντός του Μαΐου του 2018, καθώς η «Ακτωρ», κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει την εκ βάθρων ανακαίνιση του συγκροτήματος, έχει συμφωνήσει να παραδώσει το έργο στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με την «Αστήρ», για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων θα επενδυθούν πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή μπανγκαλόους, σπα εγκαταστάσεις αναψυχής, χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων και έναν παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου. Στο επενδυτικό πλάνο της «Αστήρ» περιλαμβάνεται, επίσης, η αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης, ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί αφού συνταχθεί Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου «Αφροδίτη» θα υπάρχει δυνατότητα πώλησης οικοπέδων στην εν λόγω ζώνη –που βρίσκεται εντός της συνολικής έκτασης των 300 στρεμμάτων– για την κατασκευή υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές έως και 13 πολυτελών κατοικιών από τους νέους ιδιοκτήτες.

Mε αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας με την «Αστήρ», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Four Seasons Τζ. Αλεν Σμιθ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, είχε εδώ και καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον της εταιρείας. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του Αστέρα Βουλιαγμένης, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, υπογράμμισε ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για ταξίδια τόσο αναψυχής όσο και επαγγελματικού χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Four Season Hotels and Resorts ιδρύθηκε το 1960 και σήμερα διαχειρίζεται 106 πολυτελή ξενοδοχεία και κατοικίες σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικά θέρετρα σε 44 χώρες. Παράλληλα, βρίσκονται υπό σχεδιασμό πάνω από 50 νέα έργα ξενοδοχειακής ανάπτυξης.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text