Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι μη δεσμευτικές προσφορές για «Νηρέα» και «Σελόντα»

Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι μη δεσμευτικές προσφορές για «Νηρέα» και «Σελόντα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι μη δεσμευτικές προσφορές για «Νηρέα» και «Σελόντα»

Από τον Ηλία Μπέλλο.   Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τους ομίλους ιχθυοκαλλιέργειας «Νηρέα» και «Σελόντα».

Η σχετική προθεσμία στον διαγωνισμό που διενεργούν οι τράπεζες για την αξιοποίηση των συμμετοχών τους στις εταιρείες είχε αρχικά προσδιοριστεί για μεθαύριο Πέμπτη, αλλά προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσθετος χρόνος για τις προτάσεις των επενδυτών αναμένεται να δοθεί άλλη μία εβδομάδα παράταση.

Σε αυτήν τη φάση οι επενδυτές θα καταθέσουν ενδεικτικές προτάσεις για κάθε μία ή και τις δύο εταιρείες και θα προσδιορίζουν κατά προσέγγιση το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, των υποχρεώσεων και επενδύσεων που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν.

Από αυτές τις προτάσεις θα προκύψει η short list εκείνων που θα περάσουν στη δεύτερη φάση και κατόπιν της σχετικής διαβούλευσης με τις τράπεζες και τους συμβούλους τους θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. «Η διαδικασία χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο», αναφέρουν κύκλοι σε γνώση των κινήσεων των Lazard, PwC και Alvarez & Marsal που διενεργούν τον διαγωνισμό για λογαριασμό των Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνικής οι οποίες ελέγχουν από κοινού το 74,98% του «Νηρέα» και το 79,61% της «Σελόντα».

Μεταξύ των επενδυτών που συμμετέχουν στη διαδικασία μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται οι HIG Group, Amerra Capital –η οποία έχει ήδη αποκτήσει τις ιχθυοκαλλιέργειες Ανδρομέδα–, KKR, Bain Capital, BC Partners, WL Ross, Lone Star, Apollo και Oaktree. Ολα δηλαδή σχεδόν τα μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  Αυτό που μένει πάντως να ξεκαθαρίσει, επισημαίνουν στην αγορά, είναι ποιοι θα είναι οι εταίροι όσων επενδυτικών κεφαλαίων προχωρήσουν σε δεσμευτικές προσφορές, ποιοι δηλαδή θα «τρέξουν» τις εταιρείες όταν τελικά αυτές πουληθούν.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text