Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμη είναι μέχρις στιγμής η αντίδραση του ΧΑ στην περιοχή χαμηλών διμήνου του ΓΔ

Αδύναμη είναι μέχρις στιγμής η αντίδραση του ΧΑ στην περιοχή χαμηλών διμήνου του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 12/9/2017) μας εμπνέει αισιοδοξία. Ο ΓΔ (στις 810 μονάδες (+0,55%, στις 4.05 μμ) μετά την δίμηνη ήπια διόρθωση από τις 858 μονάδες των μέσων Ιουλίου στις προχθεσινές 802 (-6,50%), χθες και σήμερα ξεκίνησε μια ανοδική αντίδραση που είναι μέχρις στιγμής πολύ αδύναμη έχοντας ανακτήσει τις 8 από τις 56 μονάδες της διόρθωσης σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που έχουν σημειώσει μεγαλύτερο retracement (πχ ο DAX με την σημερινή άνοδο +0,70% έχει ανακτήσει το 50% της τετράμηνης -7,50% διόρθωσής του).

Για να πούμε ότι κάτι κινείται στο ΧΑ θα πρέπει ο ΓΔ καταρχήν να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη μικροσκοπική κορυφή του των 512 μονάδων, στην συνέχεια για να αναπτερωθούν οι ελπίδες μας θα πρέπει ο ίδιος δείκτης να διασπάσει ανοδικά την κορυφή των 825 μονάδων όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30 και τέλος, για να προχωρήσουμε εμείς σε επαναγορές θα πρέπει να ξεπερασθεί και η σημαντική κορυφή – υψηλό 20 ημερών των 842 μονάδων.

Εως τότε εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΕΥΑΠΣ και ΝΗΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΑΤΤ και ΠΛΑΘ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν διεκδικεί σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και οι αναφερθείσες ΕΥΑΠΣ και ΝΗΡ διότι είναι χαμηλής εμπορευσιμότητας και η τρέχουσα τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερα  από τον αγοραστικό τους στροφέα (υψηλό 20 ημερών).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα ο από 40ημέρου οδηγός του ΧΑ, η ΕΕΕ καθώς επίσης και μια δευτερεύουσα μετοχή (χαμηλής ρευστότητας), η ΧΑΚΟΡ.

Νέο χαμηλό διμήνου σημειώνει σήμερα η ατυχής ΑΤΤ και οριακά ο ΟΛΠ.

ΑΤΤ : Νέο limit down -15% σημειώνει σήμερα η ΑΤΤ καθώς πυκνώνουν οι φήμες για ΑΜΚ η οποία προφανώς θα κηρυχθεί σε πολύ χαμηλές τιμές (λέγεται κάτω από τα 5 λεπτά ενώ η μετοχή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 6,7 λεπτά).

Διανομές διακρίνουμε επίσης στις ΠΛΑΘ (-4% με 22 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) και στην ΜΛΣ (-1,60% με 18 χιλ τεμάχια).

Την τύχη των δυο προηγουμένων τείνει να ακολουθήσει η ΛΑΜΔΑ κινούμενη ακριβώς επί της γραμμής λαιμού των 6,55 ευρώ.

Αντίθετα, δυο μετοχές μικρής ρευστότητας, η ΤΕΝΕΡΓ και ΕΛΛ, είναι οι μοναδικές που βρίσκονται σε απόσταση βολής να δώσουν σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – αντίστασης πολλαπλώς σημείων επαφής.

Τέλος, οι τράπεζες πάνε αρκετά καλά σήμερα αλλά θέλουν δουλειά ακόμη για να βελτιώσουν τις τεχνικές τους εικόνες ( ο ΔΤΡ θα πρέπει να ανακτήσει τις 1000 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 970).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν τελικά θα έχει καταφέρει ο ΓΔ να διασπάσει την κορυφή των 812 μονάδων.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text