Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει τις από τριημέρου πρώτες προσπάθειές του να αναστρέψει ανοδικά την δίμηνη διόρθωση

Ο ΓΔ συνεχίζει τις από τριημέρου πρώτες προσπάθειές του να αναστρέψει ανοδικά την δίμηνη διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα αλλά ούτε και μας απογοητεύει η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 13/9) με τον ΓΔ να ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά +0,40% (στις 813 μονάδες) με μέτριους τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον όπου οι μεν ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν κατά μέσον όρο ανακτήσει το μισό της θερινής διόρθωσής τους, οι δε αμερικανικοί συνεχίζουν το «τραμπ-ράλι» σε νέα ιστορικά υψηλά, ο Dow πάνω από τις 22.000 μονάδες και ο Nasdaq πάνω από τις 6.400 μονάδες από περίπου 3.000 μονάδες που είχε στην κορυφή του 2007 (ενώ ο ελληνικός ΓΔ δεν έχει ανακτήσει ούτε το 10% της τραγικής διόρθωσης 2007-2015).

Ο ΓΔ με την έστω και αναιμική σημερινή του άνοδο κάνει το πρώτο «αναστρεπτικό» βήμα διασπώντας ανοδικά την κυλιόμενη τοπική κορυφή των 512 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος). Εάν στην συνέχεια καταφέρει και ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 820 μονάδων του μηνιαίου εύρους του, τότε και μόνον εμείς θα αρχίσουμε να ελπίζουμε σε ενδεχόμενο φθινοπωρινό ράλι προς τις 900 μονάδες.

Καλοδεχούμενη μεν η σημερινή υπέρβαση των 812 μονάδων αλλά εμείς περιμένουμε περισσότερα σημεία δύναμης από τον ΓΔ ώστε να προχωρήσουμε σε επαναγορές.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές οριακά μόνον ξεπερνούν σε αριθμό της καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή, η ΑΤΤ, σημειώνει άνοδο  πολύ πάνω από +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΑΤΤ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +12,63% με μεγάλους όγκους 11 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής διαγράφοντας σχηματισμό «ακίδας πυθμένα». Δεν ξέρουμε την  αιτία της εκτίναξης, ίσως να μην επαληθεύτηκαν οι φήμες περί ΑΜΚ ή ίσως να απορροφηθεί η τράπεζα από μια συστημική σε ικανοποιητική σχέση τιμών μετοχών.

Μα περισσότερο από την ΑΤΤ, εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη άνοδος του ΜΥΤΙΛ +1,90% με μεγάλο ογκο 300.000 τεμαχίων μέχρις στιγμής (αντιπροσωπεύοντας τζίρο τριπλάσιο από της ΑΤΤ), πλησιάζοντας τον στροφέα – ΥΚ20 των 8,59 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,57). Φημολογείται ότι κέρδισε μεγάλο έργο στο εξωτερικό.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν οι ΧΑΚΟΡ και ΕΕΕ. Η ΧΑΚΟΡ πάτησε επιτέλους το 1 ευρώ (από 0,20 πριν ενάμιση έτους και από 6 ευρώ το 2007 όπου ο χαλκός βρισκόταν στα 4,5 $ την λίβρα και τώρα που ο χαλκός βρίσκεται στα 3 $  η αντίστοιχη τιμή της ΧΑΚΟΡ, με αυτή τη λογική, θα πρέπει να βρίσκεται γύρω στα 4 ευρώ). Δηλαδή, η μετοχή είναι ταυτόχρονα υπερτιμημένη και υποτιμημένη, αλλά εμάς τους μεσοχρόνιους τεχνικούς δεν μας ενοχλεί γιατί δουλεύουμε με επίπεδα στήριξης/αντίστασης.

Μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων. Αυτό τον καιρό είναι οι, ΜΟΗ, ΕΛΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ και ΦΦ. Προσέχουμε τις δυο τελευταίες.

Η παλιά αγαπημένη μας ΦΦ τείνει να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα των 21,75 ευρώ (τρέχουσα τιμή 21,45). Τα αναμενόμενα κέρδη της είναι οριακά ικανοποιητικά (+10% στο εξάμηνο) και για να σπάσει τον στροφέα θέλουμε όχι μόνον μεγάλες ημερήσιες μεταβολές άνω του +1,50% αλλά κυρίως αύξηση των όγκων, άνω των 100 χιλ τεμαχίων ημερησίως (σήμερα θα πρέπει να πιάσει τις 60 χιλιάδες).

Εκτός από τις μετοχές που πολιορκούν τον στροφέα τους, μας ενδιαφέρουν δευτερευόντως οι υποτιμημένες μετοχές και αυτή τη στιγμή είναι οι μη-τραπεζικές ΜΙΓ -20% από το θερινό υψηλό, ΕΧΑΕ -18%, ΙΝΛΟΤ -15%, ΦΡΛΚ κ ΜΠΕΛΑ -13% και ΙΝΤΚΑ -12%.  Η ΕΧΑΕ ίσως μας ενδιαφέρει αλλά θέλουμε να δούμε και όγκους (αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες της ομάδας).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει βαστήξει τις 812 μονάδες.












 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text