Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο και ταυτόχρονα χαμηλό τριμήνου των 800 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο και ταυτόχρονα χαμηλό τριμήνου των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσοίωνη είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 14/9/2017) καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη πτώση -1,90% (στις 795 μονάδες στις 4.00 μμ) με αυξημένους τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικές τις μεσοπρόθεσμες τάσεις των κυριότερων ξένων δεικτών και σε νέα ιστορικά υψηλά των αμερικανικών.

Το σημαντικό συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η καθοδική διάσπαση του στρογγυλού ψυχολογικού επίπεδου των 800 μονάδων του ΓΔ το οποίο είναι ταυτοχρόνως και Χαμηλό 60 ημερών με συνέπεια η μεσομακροχρόνια τάση να αναστραφεί από ανοδική σε καθοδική.

Η ανωτέρω καθοδική διάσπαση έχει μέτρια εγκυρότητα διότι από την μια μεριά επιβεβαιώνεται από την μεγάλη σημερινή ημερήσια πτώση του ΓΔ και από τους αυξημένους τζίρους καθώς και από τον διαγραμματικό σχηματισμό κορυφής του ΓΔ, αλλά από την άλλη μεριά δεν επιβεβαιώνεται από τους ξένους δείκτες οι οποίοι βρίσκονται σε ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση (οι αμερικανικοί σε ανοδική μακροπρόθεσμη τάση).

Γι αυτό το λόγο το ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα σε περιορισμένες μόνον πωλήσεις.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 800 μονάδες (και αυτό είναι πολύ πιθανό καθώς η ενδοημερήσια καμπύλη του ΓΔ εμφανίζεται μέχρις στιγμής σαν  ένα συμπαγές καθοδικό ζιγκ-ζαγκ χωρίς ενδιάμεσες ανοδικές αντιδράσεις) το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 35% σε 25% πουλώντας επιλεκτικά από τις μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον μια, ο υπερπωλημένος ΦΡΛΚ, από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο, από δε τις καθοδικές, οι 11, οι, ΕΤΕ, ΧΑΚΟΡ, ΑΤΤ, ΥΓΕΙΑ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν πτώσεις από -3% έως -6%.

Η ΕΤΕ είναι η μετοχή της ημέρας από την ανάποδη. Σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση -6% από όλες και με πολύ μεγάλους όγκους (40 εκατ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο).

Οδηγός της σημερινής πτώσης είναι ο τραπεζικός κλάδος (ΔΤΡ -4%) καθόσον  φημολογείται ότι θα ζητηθούν stress test από το ΔΝΤ για να ελεχθεί η αξιοπιστία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να εξασφαλισθεί η λεγόμενη «τραπεζική πίστη» και πιθανόν το τεστ να μην έχει καλά αποτελέσματα με συνέπεια να υπάρξει ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση από ιδιώτες επενδυτές, ξένους κατά βάση, και αν δεν βρεθούν αυτοί, να γίνει από το κράτος, δηλαδή από τον φορολογούμενο.

Διανομές παρατηρούνται κατά βάση στις τράπεζες και σε αρκετό βαθμό στις υπερτιμημένες μετοχές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΔΜΙΕ, ΕΧΑΕ, ΙΝΛΟΤ, ΥΓΕΙΑ και ΑΝΕΜΟΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα υψηλά τριμήνου. Η σχέση 7 προς 0, σημαίνει ότι διάγουμε καθοδική αγορά με momentum προς τα κάτω.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε μήπως μπόρεσε ο ΓΔ και βάστηξε τις 800 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text