Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα η καταβύθιση του ΓΔ σε νέα χαμηλά τετραμήνου, κάτω των 770 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα η καταβύθιση του ΓΔ σε νέα χαμηλά τετραμήνου, κάτω των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα (Δευτ, 18/9/2017) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) να χάνει -1,55% (στις 764 μονάδες) με σχετικά αυξημένους τζίρους  (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα ευρισκόμενα κατά τον τρέχοντα μήνα σε βραχυμεσοχρόνιο ράλι έχοντας ανακτήσει κατά μέσον όρο το μισό της θερινής διόρθωσης.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι δυσοίωνη καθώς ο εν λόγω δείκτης σήμερα διασπά οριακά καθοδικά την στήριξη χαμηλό 4μήνου των 766 μονάδων του Μαΐου με συνέπεια να αντιμετωπίζει κίνδυνο απότομης βύθισης προς τις 600-640 μονάδες (-15%) η οποία θα είναι η αντίστροφη της απότομης εαρινής ανάβασης από τις 600 μονάδες στις 800.

Εμείς έχουμε την αίσθηση ότι ο ΓΔ θα αντέξει στην τρέχουσα πωλητική επίθεση και θα βαστήξει την στήριξη Μαΐου των 766-785 μονάδων με πολυήμερο πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ αγοραστών – πωλητών και με τελικό νικητή….κανείς δεν τον ξέρει.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές ΤΧ και 70% μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε πωλήσεις διότι θεωρεί τις τρέχουσες θέσεις του σαν «εγκλωβισμένες», αλλά ούτε και θα κάνει αγορές γιατί οι τασικοί σηματοδότες μεσοπρόθεσμων αγορών βρίσκονται πολύ ψηλά.


Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι ΦΦ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Οι τράπεζες τραβούν και σήμερα την αγορά προς τα κάτω με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -2,46% (στις 840 μονάδες). Αν τα σενάρια περί ανάγκης των ελληνικών τραπεζών για ΑΜΚ επιβεβαιωθούν, τότε δεν αποκλείεται ο ΔΤΡ να καταπέσει στην βάση των 700 μονάδων  των  αρχών του έτους (-20% από τώρα) παρασύροντας πτωτικά και τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Σήμερα δίνουν σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων αρκετές μετοχές όπως οι, ΦΦ, ΚΡΙ, ΑΒΑΞ, ΜΛΣ και ΟΛΠ, ενώ από την ίδια κατάληξη κινδυνεύουν  οι ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ.

Βέβαια, καμία μετοχή δεν κινείται σήμερα κοντά στον αγοραστικό της στροφέα (έγκυρη αντίσταση πολλαπλών σημείων επαφής) και ούτε κάποια τον διασπά ανοδικά,  γεγονός που επιβεβαιώνει την καθοδική τάση της αγοράς.

Επίσης, σε νέα χαμηλά τριμήνου καταπίπτουν σήμερα οι, ΦΦ, ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ και όλες οι τραπεζικές μετοχές, ενώ καμία δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ για να δούμε αν ο ΓΔ έκλεισε κάτω από το χαμηλό τετραμήνου των 766 μονάδων του Μαίου.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text