Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Κρι Κρι

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Κρι Κρι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Κρι Κρι

Από τη Δήμητρα Μανιφάβα.   Σε ανοδική τροχιά παραμένει και το 2017 η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, καθώς το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έκλεισε με νέα εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων για την εταιρεία, εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και με ενίσχυση των κερδών της. Μάλιστα, και για το τρίτο τρίμηνο η πορεία των πωλήσεων ακολουθεί την τάση που καταγράφηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ ανάλογες προβλέψεις γίνονται και για το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 διαμορφώθηκε σε 41,19 εκατ. ευρώ έναντι 34,77 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 18,4%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 36,1%. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του 2016 έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτο ποσό 1,53 εκατ. ευρώ ως προβλέψεις επισφάλειας πελατών, βάσει των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» (σ.σ. «κούρεμα» κατά 50% των απαιτήσεων από τη «Μαρινόπουλος»), ενώ άλλο 1,5 εκατ. ευρώ επιβάρυνε τη χρήση του 2015. Συνολικά η εταιρεία προχώρησε σε διαγραφή απαίτησης 3,03 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ενίσχυση των εξαγωγών της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας. Οι πωλήσεις γιαουρτιού αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 κατά 72% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω της επέκτασης των υφιστάμενων συνεργασιών που έχει η εταιρεία στη Δυτική Ευρώπη. Η συμμετοχή των εξαγωγών στον συνολικό τζίρο της Κρι Κρι το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει το 30%. Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού οι πωλήσεις επίσης αυξήθηκαν κατά 6,3%. Στην ελληνική αγορά παγωτού οι πωλήσεις αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 κατά 8,8% στα 11,79 εκατ. ευρώ, λόγω της επέκτασης του δικτύου πωλήσεων αλλά και της τοποθέτησης στην αγορά νέων προϊόντων.

Η εταιρεία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, υλοποιεί τη διετία 2017-2018 επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχει κατατεθεί αίτηση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text