Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακόψει την ελεύθερη πτώση του στο επίπεδο των 760 μονάδων ( -12% από το θερινό υψηλό)

Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακόψει την ελεύθερη πτώση του στο επίπεδο των 760 μονάδων ( -12% από το θερινό υψηλό)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προβλέψιμη θα λέγαμε ότι είναι η σημερινή (Τρίτης, 19/9/2017) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από έντονη τριήμερη καθίζηση 50 μονάδων ή -6%, δείχνει να κρατιέται σήμερα αμετάβλητος (αυτή τη στιγμή 4.00 μμ) στις 760 μονάδες. Οι σημερινοί τζίροι των 70 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο μπορεί να είναι αυξημένοι σε σχέση με τον μέσον όρο του μήνα, αλλά είναι σαφώς μικρότεροι από τον ημερήσιο μέσον όρο των 93 εκατ του προηγηθέντος τριημέρου της καθίζησης, που σημαίνει ότι πιθανόν να μην ακολουθήσει απότομη ανοδική αναστροφή τύπου ακίδας V η οποία ακίδα απαιτεί αύξηση όγκων στην δεξιά πλευρά της.

Πάντως δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε από τώρα την σημερινή παύση της πτώσης της αγοράς στις 760 μονάδες του ΓΔ,  δηλαδή αν αυτή η παύση αποτελεί σημείο οξείας ανοδικής αναστροφής ή αν αποτελεί εκκίνηση οριζόντιας ανάπαυλας η οποία στο πέρας της θα ξεσπάσει ανοδικά ή καθοδικά (ούτε αυτό το ξέρουμε).

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις στο γράφημα του ΓΔ ώστε να καταλάβουμε τι θέλει να κάνει η αγορά.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή που ο ΓΔ δείχνει μηδενική μεταβολή είναι πράγματι περίπου ίσες με τις καθοδικές ενώ 5 μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ και ΕΥΔΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Σήματα ελάφρυνσης θέσεων δίνουν αυτή τη στιγμή οι ΛΑΜΔΑ και ΕΛΠΕ, με καθοδικές διασπάσει έγκυρων στηρίξεων και το ίδιο τείνει να κάνει η ΤΕΝΕΡΓ (που πρίν 10 μέρες έτεινε να δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης).

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΤΙΤΚ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ, και ΜΙΓ ενώ νέα υψηλά τριμήνου δεν σημειώνει καμία μετοχή.

Οι σημερινοί συνολικοί όγκοι είναι αρκετά αυξημένοι αλλά δεν ξεπερνούν τους μέσους ημερήσιους όγκους του τριήμερου καταρράκτη που προηγήθηκε. Έτσι, μόνον δύο μετοχές δείχνουν να συσσωρεύονται επιθετικά, οι ΠΛΑΘ και ΑΝΕΜΟΣ, των οποίων οι σημερινοί όγκοι είναι μεγαλύτεροι του μέσου όγκου του πτωτικού τριημέρου. Η δε ΕΧΑΕ συνεχίζει και σήμερα να διανέμεται με μεγάλους όγκους.

Οι τράπεζες προσπαθούν σήμερα να πετύχουν ανοδικές αναστροφές τύπου ακίδας V με τον ΔΤΡ να σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο +1,85% με μεγάλους όγκους, 70 εκατ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο που είναι μεγαλύτεροι από τον μέσο ημερήσιο όγκο του τριήμερου καταρράκτη. Η σημερινή αναστροφή των τραπεζών θα μπορούσε να θεωρηθεί λογική αναλογιζόμενοι ότι ο ΔΤΡ έχει χάσει -27% από το υψηλό Ιουλίου.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ προβλέποντας ότι ο ΓΔ θα παραμείνει στα παρόντα επίπεδα των 759-762 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text