Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πετυχαίνει σήμερα ισχυρή ανοδική αντίδραση προσπαθώντας να ανακτήσει το μισό της πρόσφατης βύθισης από τις 810 στις 740 μονάδες

Ο ΓΔ πετυχαίνει σήμερα ισχυρή ανοδική αντίδραση προσπαθώντας να ανακτήσει το μισό της πρόσφατης βύθισης από τις 810 στις 740 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την χθεσινή δραματική αντιστρεπτική συνεδρίαση, που δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να καλύψουμε, ο ΓΔ σήμερα συνεχίζει την ισχυρή ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στο μέσον της χθεσινής συνεδρίασης με μεγάλη σημερινή άνοδο (+2%, στις 773 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μεγάλους τζίρους (σχεδόν 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ παραμένει θετικότατο το διεθνές κλίμα με τους ευρωπαικούς δείκτες κοντά στα  υψηλά μήνα και με τους αμερικανικούς και αναδυόμενους κοντά στα υψηλά έτους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι δύσκολα διαγνώσιμη και δύσκολα επιδεχόμενη μεσοπρόθεσμες πράξεις λόγω υπερβολικής διακυμανσιμότητας ή αστάθειας. Μέχρι χθες το μεσημέρι και επί 3,5 συνεδριάσεις ο ΓΔ είχε χάσει 75 μονάδες ή -9% ενώ από χθες το μεσημέρι έως αυτή τη στιγμή ο ΓΔ έχει ανακτήσει τις 37 μονάδες αναπληρώνοντας σχεδόν τις μισές τετραήμερες ζημιές και αυτό γίνεται με μεγάλους όγκους.

Εμείς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν η σημερινή ανοδική αντίδραση σηματοδοτεί  μια βιώσιμη αναστροφή ή μια ισχυρή παροδική αναπήδηση ή «πήδημα ψόφιας γάτας». Και ούτε διαθέτουμε κάποιο δοκιμασμένο μεσοπρόθεσμο σύστημα συναλλαγών που να δίνει πράξεις στο χθεσινή ή στο σημερινό κλείσιμο. Στο κεφάλαιο 7 του βιβλίου του στροφέα (εκδόσεις Eurocapital)  είδαμε ότι ο χθεσινός κηροπηγιακός σχηματισμός του σφυριού δεν έδινε πράξεις και το ίδιο βλέπουμε για τους σημερινούς σχηματισμούς του τασούκι και του μαρουμπόζου που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για long trade (το τασούκι χρειάζεται πολύ μεγάλο ημερήσιο σώμα άνω του +4% και το μαρουμπόζου χρειάζεται ανοδική τάση από τον δείκτη ΕΚΜΟ(15-80)).

Θεωρούμε πιο πιθανό ενδεχόμενο τον σχηματισμό οριζόντιας ανάπαυλας από τον ΓΔ στο εύρος των 760-780 μονάδων (σε γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων).


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 4 από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις θετικές, οι 11 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΧΑΚΟΡ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΙΑΣΩ, ΕΥΡΩΒ , ΙΝΤΚΑ και ΝΗΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +14%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΠΕΙΡ που σημειώνει πολύ μεγάλη άνοδο +14% αλλά με όγκους μικρότερους των χθεσινών, οπότε είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει την αντίδρασή της.

Ομοίως, οι αναφερθείσες μετοχές με άνοδο > +3%, σήμερα διακινούν μικρότερους όγκους από την ασαφή χθεσινή συνεδρίαση (ασαφή με την έννοια ότι από άποψης κλεισιμάτων ήταν καθοδική και από άποψης κηροπηγίων αντιστρεπτική) με εξαίρεση τις ΕΤΕ και ΣΕΝΕΡ που σήμερα διακινούν όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών.

Όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών διακινούν επίσης οι ΤΕΝΕΡΓ και ΦΡΛΚ και αρκετά μεγάλους ο ΜΥΤΙΛ.

Αν είμασταν σήμερα υποχρεωμένοι να αγοράζαμε μερικές μετοχές, θα προτιμούσαμε τις ΣΕΝΕΡ και ΤΕΝΕΡΓ και εκ δευτέρου ΜΥΤΙΛ λόγω των αυξημένων όγκων τους με θετικό πρόσημο ημέρας.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα θεωρήσουμε την σημερινή συνεδρίαση σαν ικανοποιητική για τους longs αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την μέση τιμή της ημέρας δηλαδή, πάνω από τις 769 μονάδες ή +1,50%.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text