Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η από δεκαημέρου επικρατούσα καθοδική τάση «δείχνει τα δόντια της» με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τον πρόσφατο 4ήμερο σχηματισμό της «καθοδικής συνέχισης»

Η από δεκαημέρου επικρατούσα καθοδική τάση «δείχνει τα δόντια της» με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τον πρόσφατο 4ήμερο σχηματισμό της «καθοδικής συνέχισης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσοίωνη είναι η σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 25/9, με τον ΓΔ να χάνει -3,70% (στις 745 μονάδες στις 3.55 μμ) διασπώντας καθοδικά με μέτριους τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) την 4ήμερη οριζόντια ζώνη των 760-775 μονάδων με πιθανή συνέπεια μια νέα καταβύθιση προς τις 700 μονάδες αυτή τη φορά.

Αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα δυσμενή προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών καθώς το φιλελεύθερο κόμμα FDP που πιθανόν να συγκυβερνήσει με την νικήτρια κα Μέρκελ διάκειται ιδεολογικά κατά των διασώσεων και μνημονίων θεωρώντας τα παρεμβατικά στις ελεύθερες αγορές.

Η σημερινή ενδοημερήσια τάση είναι συμπαγώς καθοδική χωρίς ενδιάμεσες ανοδικές αντιδράσεις που σημαίνει ότι η ελπίδα των αγορασμένων να ανακάμψει ο ΓΔ μέχρι τον κυλιόμενο πυθμένα των 757 μονάδων, πιθανότατα δεν θα επαληθευτεί.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο έχει ήδη μικρή μετοχική έκθεση, περίπου 28%, και σήμερα θα προχωρήσει σε ελάχιστες πωλήσεις είτε μετοχών που διασπούν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις ή πωλητικά αγκίστρια όπως των ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚ  και ΕΛΠΕ, είτε μετοχών με πολύ μικρές θέσεις όπως του ΑΝΕΜΟΥ.

Μετοχές  

Μόνον 6 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά ενώ από τις πτωτικές, οι μισές σημειώνουν μεγάλες από -3% έως -16%.

Το μεγάλο θύμα της σημερινής καταβύθισης είναι οι τράπεζες (ΔΤΡ -7%) διότι όχι μόνον κινδυνεύουν αυτές από ΑΜΚ σε χαμηλές τιμές αλλά εάν επικρατήσει στην Γερμανία η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική κινδυνεύουν οι ίδιες από bail in (κούρεμα καταθέσεων με αντάλλαγμα μετοχές) σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθούν οι ξένοι θεσμικοί για την πιθανολογούμενη ΑΜΚ. Ετσι, βλέπουμε σήμερα ΠΕΙΡ -16%, ΕΤΕ -10,60%, ΕΥΡΩΒ -9,50% ΚΑΙ ΑΛΦΑ -7,80%. Δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει ο σημερινός πανικός.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει σήμερα ο άρτι κραταιός ΜΥΤΙΛ ενώ το ίδιο τείνουν να δώσουν οι, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΕΝΕΡ και άλλες μετοχές που έτυχε να έχουν σχηματίσει τοπικούς πυθμένες σε οριζόντια διάταξη.

Σε νέα χαμηλά τριμήνου κινούνται οι, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΛΑΜΔΑ, ΜΛΣ, ΤΙΤΚ, ΠΕΙΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει περισώσει κάποιες απώλειες κλείνοντας πάνω από τις 750 μονάδες ή αν θα υπέκυψε σε πανωλεθρία κλείνοντας κάτω των 750 μονάδων (-3,20%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text