Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δυσκολεύεται να συνεχίσει την κηροπηγιακή αναστροφή που σημείωσε χθες

Ο ΓΔ δυσκολεύεται να συνεχίσει την κηροπηγιακή αναστροφή που σημείωσε χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετριότατη χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 27/9, καθώς ο ΓΔ μετά την χθεσινή αμφιλεγόμενη συνεδρίαση (ευνοικού κηροπηγιακού σχηματισμού, ενός άσπρου σφυριού, αλλά με αρνητικό κλείσιμο), σημειώνει οριακή πτώση -0,20% (στις 739 μονάδες στις 3.50 μμ) με αρκετά μεγάλους τζίρους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ξένους δείκτες να κινούνται σε ανοδική τάση , κοντά στα υψηλά έτους.

Ο ΓΔ εμφανίζει διπλή διαγραμματική εικόνα. Σε ημερήσιο γράφημα κηροπηγίων δείχνει να επιχειρεί ανοδική αναστροφή ή κατασκευή οριζόντιας βάσης ενώ σε ημερήσιο γράφημα κλεισιμάτων δείχνει να συνεχίζει την καταρρακτώδη πτώση προς την βάση Απριλίου 2017 των 670 μονάδων.

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε τι συμβαίνει, συνέχιση καθοδικής τάσης, αναστροφή καθοδικής τάσης ή κατασκευή βάσης ;

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή που ο ΓΔ πλησιάζει την μηδενική μεταβολή ως προς το χθεσινό κλείσιμο, ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών τείνει προς την μονάδα ενώ 4 μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ και ΙΑΣΩ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μόνον μια μετοχή, την σημαντική ΕΤΕ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει αρκετό ενδιαφέρον από άποψης μετοχών με 3 τρεις ομάδες να πετυχαίνουν πολύ μεγάλες αυξήσεις τιμών.

Πρώτη ομάδα είναι η τριάδα του ομίλου Στασινοπούλου, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ και ΧΑΚΟΡ, με μεγάλες ανόδους, περίπου +4%, +6% και +15% αντίστοιχα και με πολύ μεγάλους όγκους. Οι δύο πρώτες ανακάμπτουν από πρόσφατη μεγάλη διόρθωση βάθους περίπου -15% ενώ η ΧΑΚΟΡ, που άνετα θα μπορούσε να πάρει τον σημερινό τίτλο της μετοχής της ημέρας, σημειώνει εκτίναξη +15% σε νέα υψηλά έτους. Η ΧΑΚΟΡ σήμερα ξεπερνά το φράγμα του ενός ευρώ βάζοντας πλώρη για τα 1,40 ευρώ του 2013 ή τα 1,80 του 2009 ή ακόμα και τα 7 ευρώ του 2008 αφού ο χαλκός αντιμετωπίζει μεγάλη ζήτηση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δεύτερη ομάδα νικητριών μετοχών της σημερινής συνεδρίασης είναι οι δυο ιατρικών υπηρεσιών ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ με ανόδους περίπου +6% και +2% αντίστοιχα προσπαθώντας να αντιδράσουν ανοδικά μετά από την πολύ μεγάλη πρόσφατη διόρθωσή τους.

Η ΛΑΜΔΑ είναι η τρίτη εντυπωσιακή μετοχή της ημέρας με άνοδο +2,30% και πολύ μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων αντιδρώντας στην προσδοκία ότι το έργο του Ελληνικού θα ξεκινήσει συντόμως.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή πτώση -1% προσεγγίζοντας τα χαμηλά έτους των 680 μονάδων (τρέχουσα τιμή 740, από 1140 της θερινής κορυφής). Κανείς δεν ξέρει που θα γίνει και πότε θα γίνει η αναστροφή.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου εάν ο ΓΔ κλείσει θετικά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες σχηματισμού βάσης με συνέπεια να μειωθεί η διακυμανσιμότητα (ή κίνδυνος) της αγοράς και εμείς οι trend followers να αισθανθούμε πιο άνετα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text