Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα στο ΧΑ με τον ΓΔ να επανέρχεται πάνω από τις 750 μονάδες

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα στο ΧΑ με τον ΓΔ να επανέρχεται πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας αιφνιδιάζει η σημερινή εκτίναξη του ΓΔ καθώς η διακυμανσιμότητα της αγοράς από τα μέσα Σεπτεμβρίου βρίσκεται μονίμως στα ύψη.

Ο ΓΔ άνοιξε σήμερα στις 10.35 μμ στις 753 μονάδες (+2,30%) και αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, έχει ανέλθει στις 760 (+3%) έχοντας σημειώσει ενδοημερήσιο ράλι +1%. Ο Τζίρος είναι μεγάλος (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το διεθνές περιβάλλον ανοδικό.

Αιτία της σημερινής μεγάλης ανόδου είναι ο διαφαινόμενος συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ (που συνιστά αυστηρά stress tests στις τράπεζες που θα οδηγούσαν σε ΑΜΚ σε χαμηλές τιμές) και της ΕΚΤ που διαφωνούσε γι αυτήν την κίνηση.

Σε γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων ο ΓΔ πραγματοποιεί σήμερα ανοδική αναστροφή τύπου ακίδας πυθμένα αλλά για να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες συνέχισης του σημερινού ράλι θα πρέπει οι σημερινοί τζίροι να είναι πολύ μεγάλοι, υποθέτουμε πάνω από 150 εκατ, και κυρίως να ξεπεραστεί η κυλιόμενη κορυφή των 773 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από την κυλιόμενη κορυφή του των 773 μονάδων , εμείς θα είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί για την δυνατότητα να επανέλθουμε στην bull market του πρώτου εξαμήνου 2017. Η σημερινή αναπήδηση όσο δυνατή κι αν είναι, δεν είναι ικανή για να πείσει εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές ότι η αγορά ανάκτησε το ανοδικό momentum της.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 77% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/4 ενώ 10 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις, ΜΙΓ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ και ΝΗΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +20% (η ΠΕΙΡ) σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι όλες, και οι 5, τραπεζικές με οδηγό την ΠΕΙΡ +20% και με τον ΔΤΡ να κερδίζει +15% πλησιάζοντας τις 850 μονάδες (με κυλιόμενη κορυφή τις 900). Η διακυμανσιμότητα στις τράπεζες είναι ανεξέλεγκτη και μη-χειρίσιμη από τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές παρά μόνον από τους ενδοημερήσιους traders.  Γι αυτό και εμείς μένουμε αμέτοχοι στα τραπεζικά κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Αν θέλαμε να αυξήσουμε σήμερα την μετοχική μας έκθεση που ήδη βρίσκεται πολύ χαμηλά, 23% επί του κεφαλαίου μας, θα προτιμούσαμε υπερπωλημένες μη – τραπεζικές μετοχές όπως, τις ΜΙΓ (-32% αυτή τη στιγμή από το θερινό υψηλό), ΕΧΑΕ -20%, ΔΕη -14%, και ΦΦ -14%, με δεύτερη επιλογή αυτές που ανήκουν σε κερδοφόρες ΑΕ που είναι μόνον οι ΕΧΑΕ και ΦΦ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα καταχωρίσουμε την σημερινή συνεδρίαση : σαν θετική εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +3% (>758 μονάδες) και αμφιλεγόμενη για περαιτέρω άνοδο αν ο ίδιος δείκτης κλείσει με μαύρο καντήλι κάτω από το άνοιγμά του των 753 μονάδων (+2,30%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text