Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής μετά από διαφωνίες που είχε με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο.

Η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Μάιο του 2015.

Οι αιχμές του κ. Τσακνή στην ανακοίνωση είναι σαφείς και στρέφονται τόσο εναντίον του υπουργού ΨΗΠΤΕ, όσο και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ κ Π. Καλφαγιάννη, ο οποίος στη χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του ΔΣ της εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ενοποιηθούν οι θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Μάλιστα κατήγγειλε ότι την τελευταία διετία στη δημόσια τηλεόραση επικρατεί ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο στην ανακοίνωση ο κ Τσακνής εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ούτε ο κ. Παππάς, σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ούτε και κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης απάντησαν στις καταγγελίες του κ Καλφαγιάννη.

Τον τελευταίο καιρό πάντως η κρίση σιγόβραζε στην ΕΡΤ και η παραίτηση του κ Τσακνή δεν εξέπληξε και πολλούς. Κομβικό σημείο της κρίσης ήταν οι σχέσεις του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Β. Κωστόπουλο. 

Η ανακοίνωση του κ Τσακνή: 

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού». Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

»Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής

Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»


Πηγή : tovima.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text